20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

boeken & media

In Boeken & Media vind je alles over de materialen die je in de bibliotheek van Assen kunt lenen (boeken, dvd’s, etc.), talrijke informatie om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en uitgebreide informatie over het bibliotheeklidmaatschap. Weet je al waar je naar op zoek bent? Kies dan hieronder het onderwerp van je keuze. Of lees onder de knoppen verder over wat de bibliotheek je allemaal te bieden heeft.

inloggen in Mijn Bibliotheek zoek in catalogus

jouw bibliotheek

In de bibliotheek zijn veel verschillende boeken te vinden. Om net dat ene leuke boek te kunnen vinden is de bibliotheek opgedeeld in verschillende werelden. Per wereld vind je makkelijk het boek van je interesse. Zo zijn er ook speciale werelden voor kinderen. Wil je als ouder het lezen van je kinderen bevorderen dan kun je daar al op jonge leeftijd mee beginnen door je kind voor te lezen. Maar ook voor senioren hebben we middelen om actief te lezen. Kortom, of je nu jong of oud bent, voor elke doelgroep heeft de Asser bibliotheek iets in huis.

Lid worden
Wil je lid worden van de bibliotheek? Dan profiteer je als lid niet alleen van een groot aanbod aan boeken en media, maar maak je ook gratis gebruik van de online diensten van de bibliotheek en ga je gratis of met korting naar een van de talrijke evenementen die de bibliotheek organiseert. Het bibliotheeklidmaatschap biedt vele voordelen en is er in verschillende vormen.

Boekenbussen
Het terugbrengen is in Assen wel heel gemakkelijk gemaakt. Want dat doe je niet alleen in De Nieuwe Kolk, maar ook bij de boekenbussen in de Albert Heijn in de wijken Kloosterveen, Peelo en Vredeveld, en de Jumbo in Marsdijk.

Als je je boeken van maandag tot vrijdag voor 15.30 uur inlevert in een boekenbus, dan worden deze dezelfde dag ingenomen. Lever je ze op vrijdag na 15.30 uur of op zaterdag of zondag in een boekenbus in, dan worden ze op maandag ingenomen. Houd hier rekening mee voor de inleverdatum.

Online bibliotheek
Je bibliotheekabonnement biedt ook de mogelijkheid om e-books te lenen, muziek te luisteren via muziekweb, kennis op te doen uit digitale dossiers en online cursussen te volgen.

Bibliotheek aan huis
Houd je van lezen en films, maar kun je niet zelf naar de bibliotheek komen? Dan is de Bibliotheek aan Huis iets voor jou! Klik hier voor meer info.