online cursussen

Altijd al willen leren gitaar spelen of Frans spreken? Oui, oui! Vanaf nu kan het met de gratis online cursussen van de Bibliotheek. Er zijn tientallen cursussen beschikbaar waarin je meer te weten kan komen over jouw gewenste hobby, taal of andere interesse. Het enige wat je nodig hebt is internet en een stukje motivatie! Let’s do it!

naar het curcusaanbod

volg een gratis cursus

Als lid van de bibliotheek kun je vanaf november 2016 een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?
Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling, Computer en nieuwe media, Gezondheid en opvoeding en Talen. Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen kiezen. Je volgt de cursus waar je maar wilt en in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig.

LET OP: Het inloggen geeft nog een probleem. Momenteel kom je na je inlog op het eBook scherm i.p.v. bij de Cursussen. Als je dan via de Menu balk op 'Cursussen' klikt , kom je wel bij de cursussen en ben je daar ook ingelogd. Dit probleem wordt z.s.m. opgelost.

Oefenprogramma voor theorie-examen rijbewijs
Vanaf 2017 kun je op de computers in Bibliotheek Assen oefenen voor het theorie-examen voor bromfiets, motor en auto. Op deze PC's vind je onder het kopje Databanken het digitale programma waar geoefend kan worden. Dit oefenprogramma is niet gratis beschikbaar voor thuisgebruik.