online cursussen

Altijd al willen leren gitaar spelen of Frans spreken? Oui, oui! Vanaf nu kan het met de gratis online cursussen van de Bibliotheek. Er zijn tientallen cursussen beschikbaar waarin je meer te weten kan komen over jouw gewenste hobby, taal of andere interesse. Het enige wat je nodig hebt is internet en een stukje motivatie! Let’s do it!

naar het curcusaanbod

volg een gratis cursus

Als lid van de bibliotheek kun je vanaf november 2016 een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?
Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling, Computer en nieuwe media, Gezondheid en opvoeding en Talen. Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen kiezen. Je volgt de cursus waar je maar wilt en in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig.

oefenprogramma voor theorie-examen rijbewijs

Wisten jullie al dat je in de Bibliotheek gratis (!) theorieles voor het rijbewijs kunt nemen? Er zijn proefexamens beschikbaar, waarmee je je uitstekend voorbereid op je rijexamen voor auto, brommer en motor. Net als de PressReader (gratis kranten lezen) is deze software vrij toegankelijk in de bibliotheek. Zo gauw je met je eigen device op ons WiFi netwerk zit heb je toegang, daarvoor hoef je niet eens lid te zijn. Je kunt ook de computers in de bieb gebruiken, hierop vind je onder het kopje Databanken het digitale programma waar geoefend kan worden. Dit oefenprogramma is niet gratis beschikbaar voor thuisgebruik.

tips om helder en duidelijk te schrijven

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 mensen problemen met lezen en schrijven. Dit boekje geeft tips voor eenvoudige communicatie om te helpen makkelijker te lezen en schrijven. Het boekje "Snap jij er nog iets van?" is hieronder te lezen. 

boekje "Snap jij er nog iets van?"