online cursussen

cursussen van de Online Bibliotheek

Per 1 januari 2019 is de online Bibliotheek gestopt met het aanbieden van cursussen. Dit betekent dat je helaas geen nieuwe cursus meer kunt starten in 2019.

Ben je in 2018 gestart met een cursus? Dan kun je deze in 2019 gewoon afmaken.

oefenprogramma voor theorie-examen rijbewijs

Wisten jullie al dat je in de Bibliotheek gratis (!) theorieles voor het rijbewijs kunt nemen? Er zijn proefexamens beschikbaar, waarmee je je uitstekend voorbereid op je rijexamen voor auto, brommer en motor. Net als de PressReader (gratis kranten lezen) is deze software vrij toegankelijk in de bibliotheek. Zo gauw je met je eigen device op ons WiFi netwerk zit heb je toegang, daarvoor hoef je niet eens lid te zijn. Je kunt ook de computers in de bieb gebruiken, hierop vind je onder het kopje Databanken het digitale programma waar geoefend kan worden. Dit oefenprogramma is niet gratis beschikbaar voor thuisgebruik.

tips om helder en duidelijk te schrijven

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 mensen problemen met lezen en schrijven. Dit boekje geeft tips voor eenvoudige communicatie om te helpen makkelijker te lezen en schrijven. Het boekje "Snap jij er nog iets van?" is hieronder te lezen. 

boekje "Snap jij er nog iets van?"