word lid

Geniet van de gezellige sfeer van de bibliotheek van DNK! Met een abonnement kun je voordelig lezen, internetten en genieten van muziek en film. Verder kun je ook nog zo vaak als je wilt naar de aangeboden events zoals workshops  en lezingen.

Er zijn twee soorten abonnementen: het Basis abonnement en het Groot abonnement.

 

 

BASIS*

GROOT*

Aantal te lenen materialen:

125 materialen

onbeperkt

     

Lenen en reserveren uit alle Bibliotheken in Drenthe

onbeperkt lenen, max. 2 reserveringen openstaan

onbeperkt lenen en reserveren
     

Dubbele uitleentermijn (de uitleentermijn vind je in de voorwaarden)

 

 x
     

Inleverattendering per e-mail

 

 x
     

Gratis e-books lenen

 x  x
     

Gratis gebruik van internet in de Bibliotheek van DNK (maximaal 180 minuten per week)

 x  x
     

Inleveren bij 5 verschillende inleverpunten in Assen (DNK;  Kloosterveen, Peelo en Vredeveld (Albert Heijn); Marsdijk (Jumbo)

 x  x
     

Gratis of met korting deelname aan events van de bibliotheek

 x  x
     
Korting op geselecteerde boekverfilmingen en -bewerkingen in bioscoop en theater x x
     

Korting op abonnementen Openbare Bibliotheek Groningen

 x  x
     

Prijs per jaar

€ 49,50

€ 61,00

 

*) Lees ook de voorwaarden en het Bibliotheekreglement.
Voor het lenen van Express titels betaal je geen leengeld. Express titels kunnen niet worden gereserveerd en mogen voor een duur van maximaal 2 weken worden geleend.

Groot abonnement per maand betaald
Wil je liever niet in een keer het geld voor een Groot abonnement overmaken, dan kun je ervoor kiezen om je jaarabonnement per maand te betalen. Dit is alleen mogelijk via een incasso. De kosten voor dit abonnement zijn € 5,10 per maand.

Het Groot jaarabonnement als incasso abonnement is een nieuwe abonnementsvorm. Gedurende het eerste jaar kun je niet tussendoor opzeggen, daarna is het abonnement maandelijks opzegbaar. Klik hier voor de overige voorwaarden. (Het Groot abonnement per maand betaald is alleen verkrijgbaar aan de balie van DNK.)

t/m 18 jaar
Ben je nog geen 19? Dan is het Jeugd abonnement voor jou gratis en je kunt onbeperkt materialen lenen. Het abonnement is inclusief inleverattendering per e-mail. Let op: voor het afsluiten van een Jeugd abonnement dien je toestemming te hebben van je ouder(s)/voogd.

BoekStart
Als je baby 3 maanden oud is, ontvang je via het consultatiebureau een waardebon voor een BoekStartkoffertje. Dit koffertje krijgt je zodra je jouw baby (gratis) inschrijft als lid van de Bibliotheek (t/m 2 jaar). In het koffertje zitten 2 babyboekjes én je mag als ouder een half jaar gratis gebruikmaken van een proefabonnement.

Maandabonnement en e-book jaarabonnement
Hiernaast bieden we nog twee losse abonnementen aan: het maandabonnement voor € 10,- dat recht geeft op 20 leenstrips per maand, en het e-book jaarabonnement voor € 42,- dat recht geeft op 10 e-books per 3 weken.

Studenten Pabo Stenden Hogeschool Assen
Ben je student aan de Pabo van de Stenden Hogeschool in Assen, dan krijg je 50% korting op een Basis abonnement, op vertoon van je studentenpas.

Aanmelden
Aanmelden kan heel eenvoudig via het klikken op “Meld je aan als lid”. Je kunt via deze pagina je gegevens doorgeven en ontvangt na je inschrijving een bevestigingsmail. Je kunt vervolgens je lenerspas afhalen bij de balie van DNK. Ook kun je ervoor kiezen om je direct bij de balie van DNK in te laten schrijven. Denk er dan wel aan dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt. Na het inschrijven is je abonnement meteen geldig.

LET OP: het is niet mogelijk om je online als jeugdlid (t/m 18 jaar) aan te melden. Kom naar de balie van DNK om lid te worden of je kind lid te maken.

Meld je aan als lid (volwassenen)

 

Geef een abonnement cadeau
Maak iemand blij met een jaar lang ontspanning, verdieping en inspiratie! Geef een cadeaubon voor een bibliotheekabonnement aan een in de provincie Drenthe woonachtige vriend(in), collega, relatie of familielid. De cadeaubon is verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek.