word lid

Geniet van de gezellige sfeer van de bibliotheek van DNK! Met een abonnement kun je voordelig lezen, internetten en genieten van muziek en film. Verder kun je ook nog zo vaak als je wilt naar de aangeboden events zoals workshops, lezingen en gezellige fairs. Er zijn twee soorten abonnementen:

 

 

BASIS*

GROOT*

Aantal te lenen materialen:

125 materialen

onbeperkt

     

Lenen en reserveren uit alle Bibliotheken in Drenthe

onbeperkt lenen, max. 2 reserveringen openstaan

onbeperkt lenen en reserveren
     

Dubbele uitleentermijn (de uitleentermijn vind je in de voorwaarden)

 

 x
     

Inleverattendering per e-mail

 

 x
     

Gratis e-books lenen

 x  x
     

Gratis gebruik van internet in de Bibliotheek van DNK (maximaal 180 minuten per week)

 x  x
     

Inleveren bij 5 verschillende inleverpunten in Assen (DNK;  Kloosterveen, Peelo en Vredeveld (Albert Heijn); Marsdijk (Jumbo)

 x  x
     

Gratis deelname aan events van de bibliotheek

 x  x
     

Korting op abonnementen Openbare Bibliotheek Groningen

 x  x
     

Prijs per jaar

€ 48,-

€ 59,50

 

*) Lees ook de voorwaarden en het Bibliotheekreglement.


0 t/m 18 jaar
Ben je nog geen 19? Dan is het Jeugd abonnement voor jou gratis en je kunt onbeperkt materialen lenen. Het abonnement is inclusief inleverattendering per e-mail.

Maandabonnement en e-book jaarabonnement
Hiernaast bieden we nog twee losse abonnementen aan: het maandabonnement voor € 10,- dat recht geeft op 20 leenstrips per maand, en het e-book jaarabonnement voor € 42,- dat recht geeft op 10 e-books per 3 weken.

Studenten Pabo Stenden Hogeschool Assen
Ben je student aan de Pabo van de Stenden Hogeschool in Assen, dan krijg je 50% korting op een Basis abonnement, op vertoon van je studentenpas.

Aanmelden
Aanmelden kan heel eenvoudig via het klikken op “Meld je aan als lid”. Je kunt via deze pagina je gegevens doorgeven en ontvangt na je inschrijving een bevestigingsmail. Je kunt vervolgens je lenerspas afhalen bij de balie van DNK. Ook kun je ervoor kiezen om je direct bij de balie van DNK in te laten schrijven. Denk er dan wel aan dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt. Na het inschrijven is je abonnement meteen geldig. Online inschrijven is voor jeugd t/m 18 jaar niet mogelijk, je kan je dan laten inschrijven bij de balie van DNK.


Asserpas
Heb je een AsserPas? Koppel dan je abonnement aan de AsserPas, dan kun je ook boeken lenen met de AsserPas.

Ben je al lid van de bibliotheek en wil je de AsserPas gebruiken als bibliotheekpas? In dit geval ga je met jouw bibliotheekpas en de AsserPas naar DNK. Ben je nog niet lid? Dan neem je de AsserPas mee en laat je het nieuwe abonnement tegen de geldige tarieven op je AsserPas noteren.

Met de AsserPas leen je op dezelfde manier boeken, zowel in de bibliotheek van DNK als bij alle andere bibliotheken in Drenthe. Wil je inloggen in Mijn Bibliotheek op dnk.nl? Vul dan als gebruikersnaam het nieuwe nummer in (staat op de AsserPas afgedrukt en begint met 592).

Vragen en antwoorden AsserPas

Meld je aan als lid

 

Geef een abonnement cadeau
Maak iemand blij met een jaar lang ontspanning, verdieping en inspiratie! Geef een cadeaubon voor een bibliotheekabonnement aan een in de provincie Drenthe woonachtige vriend(in), collega, relatie of familielid. De cadeaubon is verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek.

Groot abonnement per maand betalen

Wil je liever niet in een keer het geld voor een Groot abonnement overmaken, dan kun je ervoor kiezen om je jaarabonnement per maand te betalen. Dit is alleen mogelijk via een incasso. De kosten voor dit abonnement zijn € 5,00 per maand.

Het Groot jaarabonnement als incasso abonnement is een nieuwe abonnementsvorm. Gedurende het eerste jaar kun je niet tussendoor opzeggen, daarna is het abonnement maandelijks opzegbaar. Klik hier voor de overige voorwaarden.

Aanmelden voor het Groot abonnement per maand betalen
Het Groot abonnement per maand betalen is alleen verkrijgbaar aan de balie van DNK.