20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

educatie

DNK heeft een jarenlange historie op het gebied van educatie. Voor veel instellingen zijn we een bekende en vertrouwde partner. We werken graag samen met voorschoolse instellingen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, en primair- en voortgezet onderwijs. Verder werken we met de studenten van de PABO nauw samen in verschillende projecten.

We hebben veel kennis op het gebied van podium- en filmeducatie, leesbeleving, leesbevordering, informatievergaring- en -verwerking, en mediawijsheid. Met onze eigentijdse digitale mogelijkheden kunnen we veel betekenen voor projecten. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van digitale vaardigheden, en het maken en ontwikkelen van themadossiers in samenwerking met partners als Drents Museum en Drents archief.

Wil je als onderwijsinstelling gebruik maken van collecties als aanvulling op het eigen boekenbezit, een voorstelling bezoeken, of lessen in het JackLab volgen, dan kan dat! Ga naar onze contactpagina om je aanvraag in te dienen.

Gratis jeugdlidmaatschap
Het is tijdelijk mogelijk dat leerlingen zich online inschrijven als jeugdlid van de Bibliotheek. Hierdoor kunnen zij gelijk gebruik maken van de online diensten van de bibliotheek, zoals het lenen van e-books of luisterboeken in de online Bibliotheek. Ben je jonger dan 19 jaarklik dan hier om je in te schrijven.

Voor jongeren tot 19 jaar is het Jeugdabonnement van Bibliotheek DNK gratis.