20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

DNK – Horizonfonds

‘Iedereen laten meegenieten van alles wat kunst & cultuur te bieden heeft, daar gaan we voor.’

Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend, mensen kunnen om allerlei redenen drempels ervaren in hun bezoek aan een culturele activiteit. Daarom heeft De Nieuwe Kolk het DNK Horizonfonds in het leven geroepen.

De komende maanden worden er diverse initiatieven ontwikkeld om extra geldstromen voor het DNK Horizonfonds op te zetten. Op 13 mei 2024 zal de opbrengst van de eerste actie bekend gemaakt worden, tijdens de besloten Seizoenspresentatie voor Gouden Vrienden van DNK. De inkomsten van de entreetickets voor deze Seizoenspresentatie gaan naar bezoekers met een gehoorbeperking.

Vanuit het Fonds wordt hen aangeboden om de musical ‘Saturday Night Fever’ kosteloos aan te bezoeken i.c.m. met de aanwezigheid van NGT tolken (Nederlandse Gebarentaal) en een schrijftolk. We werken hiervoor al jaren samen met Stichting Theater met Tolk en zoeken voor deze specifieke actie de samenwerking met organisaties in de branche om de juiste doelgroep te bereiken en te betrekken.

Onze doelstelling met de oprichting van het DNK Horizonfonds is om uiting geven aan onze sociaal-maatschappelijke doelen. Deze staat internationaal vastgelegd in de door de VN geformuleerde SDG’s, de Sustainable Development Goals. Deze 17 werelddoelen voor positieve verandering staan in het teken van het beëindigen van armoede en ongelijkheid, het beschermen van de planeet en het zorgen dat alle mensen in vrede en voorspoed kunnen leven in 2030. De Nieuwe Kolk is de eerste bibliotheek, bioscoop én theater in Nederland met dit keurmerk.

De SDG-doelen die nagestreefd worden in de keuze van een bestemming voor geld uit het DNK Horizonfonds zijn:

* Goede gezondheid en welzijn
* Ongelijkheid verminderen