muziekweb

In de bibliotheek van DNK luister je gratis naar muziek op je telefoon, laptop en de PC’s dankzij de complete cd-collectie van Muziekweb. Ontdek hier de nieuwste releases in verschillende muziekstromen.

Meer dan de helft van de tracks op Muziekweb bestaat uit origineel werk dat je op andere muzieksites, zoals Spotify niet zult vinden. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekweb een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.

Muziekweb

in de bibliotheek naar muziek luisteren

Op de computers
Muziekweb is beschikbaar op alle computers in de bibliotheek. Alle bezoekers kunnen de complete tracks van Muziekweb gratis beluisteren.

Op je eigen laptop
Muziekweb is in de bibliotheek ook via de eigen laptop te gebruiken. Dat betekent dat je als bezoeker met een laptop in de bibliotheek komt om te werken of te studeren tegelijkertijd naar alle nummers uit de Muziekwebcollectie kunnen luisteren!

Ben je in het bezit van een bibliotheekpas, dan kun je de volledige nummers beluisteren. Door in te loggen met je pasnummer en postcode kun je ook je eigen afspeellijsten aanmaken. Hiermee kun je je ontdekkingen bij je volgende bezoek makkelijk terugvinden. LET OP: per 12 juni log je niet meer in met je pasnummer maar met je e-mailadres. Bestaande leners kunnen hun e-mailadres toevoegen bij 'mijn gegevens' op Muziekweb.

Een uitgebreide uitleg over de werking van Muziekweb vind je op www.muziekweb.nl/Luister.

CD's en muziekdvd's lenen

In onze bibliotheek leen je een grote verscheidenheid aan kindercd's en muziekdvd's. Meer muziekcd's kun je gratis reserveren via de catalogus uit de collecties van Hoogeveen en Emmen. Indien het gewenste exemplaar daar niet beschikbaar is, kun je het aanvragen uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam: Muziekweb

De bestelde cd's, dvd's of lp's van Muziekweb kun je afhalen en weer inleveren bij je eigen bibliotheek. De kosten voor het lenen van cd’s, muziek-dvd’s of lp’s zijn nu € 2,50 per titel.