20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

MVO

DNK en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In november 2018 zijn we gestart met het Koploperproject. Dit initiatief brengt lokale ondernemers en organisaties samen om actief en praktisch aan de slag te gaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzame innovatie. Tijdens het Koplopertraject, dat een looptijd van een jaar heeft, is er kritisch gekeken naar de MVO-prestaties van DNK en is er een actieplan opgesteld voor het structureel verduurzamen van de organisatie.

Er zijn al verscheidene stappen gemaakt in het verduurzamen van DNK. Op het dak van De Nieuwe Kolk ligt een “groen” dak met sedum en zonnepanelen. De stroom die we gebruiken is groene stroom en alle lampen hebben we vervangen door LED-lampen. Op dit moment werken we aan een afvalsysteem waarbij de diverse afvalstromen gescheiden van elkaar worden verzameld. Daarnaast wordt er milieuvriendelijk schoongemaakt en kijken we kritisch naar de inkoop van diverse zaken.

MVO-certificaat
Op 10 oktober 2019 heeft DNK het MVO-certificaat ontvangen tijdens de ‘Asser uitdaging’. Het MVO-certificaat wordt door MVO-Alliantie Noord-Nederland uitgegeven aan bedrijven en organisaties die onder andere kunnen aantonen dat zij investeren in kennisdeling rondom MVO doordat zij lid zijn van een MVO-netwerk en dat zij aandacht hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van peopleplanet en profit.

Green Key
Voor de toekomst is het ons doel om een Green Key certificaat te ontvangen. Green Key is een duurzaamheidskeurmerk specifiek voor de toeristische en recreatieve industrie in Nederland. Organisaties die een Green Key voeren, hebben duurzaamheid in al hun bedrijfsprocessen doorgevoerd.

““Ons doel is om de CO2-voetafdruk van DNK zo klein mogelijk te maken.””

Ron Koelma, MVO-coördinator DNK