20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de overheid?
We helpen je graag verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid

Het regelen van contact met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag, het zoeken van werk of een woning, je rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Hiervoor moet je wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig, maar als je eenmaal weet hoe het werkt is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht.

Hulp bij het regelen
Wil je iets regelen via de computer en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Of wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Hier luisteren we naar je vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt of we verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Hulp bij aanvragen subsidie voor isolatie
Drentse woningeigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen via gewoonzodrenthe.nl/subsidie bekijken of zij in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie van de provincie Drenthe. Woningeigenaren die het lastig vinden om de vragenlijst op deze site te doorlopen kunnen hierbij hulp krijgen bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Medewerkers van de bibliotheek helpen graag bij het beantwoorden van de vragen en het vinden van de juiste informatie om de aanmelding voor subsidie te kunnen doen.

Kom eens langs

Je bent welkom zonder afspraak en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis.

Spreekuur