20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Alles wat je moet weten over het culturele seizoen 24-25 bij DNK

De Seizoenspresentatie 24-25 zat weer bomvol previews, bekendmakingen en andere nieuwtjes. Wij nemen je mee langs de belangrijkste onderwerpen van de avond:

Programmering 24-25
Het woord zegt het natuurlijk al: tijdens de Seizoenspresentatie is de invulling van het nieuwe culturele seizoen gepresenteerd. Die invulling is natuurlijk weer een prachtige afwisseling tussen grootse shows en intiem theater. Ook eigen producties zoals INKT, Derde Dinsdag en Dokter in de Zaal staan weer op de planning. De volledige programmering kan je terugvinden op dnk.nl/theater en natuurlijk in onze brochure. De brochure is af te halen bij DNK, maar ook online door te bladeren.

Was je bij de Seizoenspresentatie aanwezig? Dan heb je al een aantal pareltjes van previews mogen zien. Zo mochten we kennis maken met cabaretier Boban Benjamin Braspenning die komend seizoen zijn debuut maakt in de theaters en zagen we theatermaker Filip Jordens een ode brengen aan chansonnier Jacques Brel. Violiste en concertmeester van het Cinemusic Orkest Hester van der Vugt bracht een ontroerend stuk uit de soundtrack van Schindler’s List. Daarnaast bracht kersvers huisgezelschap Wabi Sabi Theater een preview van het stuk TERECHT.

Wabi Sabi Theater
Wabi Sabi Theater mocht tijdens de Seizoenspresentatie dan voor het eerst op het toneel staan van De Nieuwe Kolk; de laatste keer was het zeker niet. Sinds 13 mei is dit theatergezelschap namelijk hét huisgezelschap van DNK. Dat betekent dat Wabi Sabi Theater hier zal repeteren, try-outs zal opvoeren en premières gaat spelen. Ze brengen voorstellingen op basis van waargebeurde verhalen, bestaande uit een mix van dans, livemuziek, locatietheater, indrukwekkende decors en documentair materiaal. We kijken enorm uit naar deze nieuwe samenwerking!

DNK Ontdekkaart
Nog meer nieuws dit seizoen! We introduceren met trots de DNK Ontdekkaart. Hiermee kan je in het nieuwe seizoen voor slechts 100,- tien voorstellingen bezoeken. Die tien voorstellingen mag je zelf kiezen uit een voorselectie van zestien voorstellingen. En wat nou nog extra mooi is; de kaart is niet persoonsgebonden. Dat betekent dat je deze dus kan delen met bijvoorbeeld familie, vrienden, buren of anderen uit je omgeving.

Toegankelijk theater
Bij De Nieuwe Kolk vinden we dat theater toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarom gaan we ook dit seizoen weer samenwerkingen aan met Stichting Theater met Tolk en Komt het Zien!. Stichting Theater met Tolk zal aanwezig zijn bij de musical Saturday Night Fever en bij het theaterconcert van Snelle. Hier worden alle gesproken, gezongen en gerapte teksten vertaald door tolken Nederlandse Gebarentaal. Tegelijkertijd kunnen mensen met een gehoorbeperking alle teksten meelezen op beeldschermen, dankzij de eveneens aanwezige schrijftolken.

Komt het Zien! maakt de cabaretvoorstelling van Plien & Bianca en de nieuwe Nederlandse musical Eiffel toegankelijk voor mensen met een zichtbeperking. Dit doen ze door voorafgaand aan de voorstellingen zogeheten meet & feels te organiseren, waarbij het slechtziende en blinde publiek mag voelen aan onder andere kostuums en decorstukken. Daarnaast is er een blindentolk aanwezig die audiobeschrijving verzorgt.

DNK Horizonfonds
In aanvulling op het toegankelijk maken van theater, hebben we het DNK Horizonfonds opgericht. Met dit fonds kunnen we mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is, de kans geven om in aanraking te komen met kunst en cultuur. Het eerste doel waar we ons dit seizoen voor inzetten, zijn jongeren met een gehoorbeperking. Zij mogen gratis naar de voorstelling Rock-‘n-Roll in Nederland van Snelle. Zoals eerder benoemd, een voorstelling met gebarentolk en schrijftolk.

Ontdek de Wereld met De Nieuwe Kolk
Na al dit nieuws, kunnen we natuurlijk alleen nog maar afsluiten met een oproep om zelf naar DNK te komen. Zing en swing mee bij tributeconcerten, laat je raken bij intiem muziektheater en verbreed je kennis bij de meest interessante theaterlezingen. Ontdek de Wereld met De Nieuwe Kolk!