20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De leerlingen van groep 3/4 van Kindcentrum Driemaster hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan hun eigen boek: “Op avontuur in het riool”. Eindelijk was het zover, het boek is gedrukt en dat kwamen de kinderen samen met hun ouders vieren bij ons in DNK-NXT. Dit project, genaamd ‘Boek te leen!’, is opgezet door Facet Educatie in samenwerking met Drents Innovatieve Agenda. Facet Educatie zet zich in om de taalontwikkeling, leesvaardigheid, mediawijsheid en creativiteit van de kinderen te bevorderen. Iets wat perfect aansluit bij de educatieve doelen van DNK.

De boekpresentatie begon met een warm welkom, gevolgd door een kennismaking met DNK-NXT. De kinderen werden verdeeld in groepen om het aanbod van DNK-NXT te ontdekken, zoals de bibliotheek, het NXT-Lab en onze podcast- en videostudio. Zo konden ze de podcaststudio ervaren door hun eigen boektekst in te spreken en zich in de fotostudio te laten fotograferen voor een greenscreen in een zelfgemaakte illustratie uit het boek.

Op de begane grond konden ouders en kinderen genieten van hun zelfgemaakte leporello. Dit is een lange strook papier die uitvouwt als een harmonica en alle pagina’s van het boek in één oogopslag toont. Er waren daarnaast verschillende taalspellen waar de kinderen veel plezier aan beleefden. Tussendoor werden ze verwend met ranja en lekkernijen en was er voor de aanwezige ouders koffie en thee.

Ter afsluiting werd het eerste exemplaar van “Op avontuur in het riool” officieel uitgereikt. Zowel de kinderen als ouders waren enorm trots. Vier exemplaren van het boek zijn opgenomen in de collectie van DNK-NXT en één exemplaar gaat naar Kindcentrum Driemaster, zodat de kinderen hun eigen werk kunnen lezen zo vaak als ze willen.

De boeklancering was een groot succes en een prachtige manier om de prestaties van de leerlingen van Kindcentrum Driemaster te vieren.