20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De Nieuwe Kolk sluit zich opnieuw aan bij Orange the World, de internationale campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Tot en met 10 december zal het bioscoopgedeelte van De Nieuwe Kolk oranje kleuren.

Orange the World vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot en met 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Daarnaast worden gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, waaronder De Nieuw Kolk.

Ongelijkheid verminderen

In 2021 ontving DNK als eerste organisatie in Nederland het SDG Predicaat uit handen van wethouder Jan Broekema. Hiermee werd de inzet van de organisatie om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de VN landelijk erkend. Een van deze maatschappelijke, positieve doelen waar DNK zich nadrukkelijk hard voor maakt is inclusie en daarmee het verminderen van ongelijkheid in de samenleving. Orange the World draagt bij aan dit wereldwijde streven en past daarmee goed binnen de maatschappelijke doelen van zowel DNK als de Gemeente Assen op het gebied van inclusie.

Voor meer informatie over de Orange the Worls-campagne: www.orangetheworld.nl