20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Sinds juli 2021 zit er statiegeld op kleine petflessen om zoveel mogelijk plastic flesjes uit het milieu te weren. Om ervoor te zorgen dat verkochte flesjes niet tussen het restafval belanden, zijn er zogeheten ‘Petmannen’ geplaatst in de bioscoop en het theater van De Nieuwe Kolk (DNK). Inmiddels zijn er al bijna 40.000 flesjes verzameld.

In deze Petmannen kunnen bezoekers hun lege fles deponeren als zij deze niet zelf willen meenemen. Besluit een bezoeker om de fles in te leveren, dan wordt het statiegeld dat op de fles zit gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Om dit extra te benadrukken zijn de Petmannen voorzien van een duidelijke verwijzing naar dit goede doel. Vanaf augustus 2021 tot en met april 2023 zijn er al 38.920 kleine petflessen ingeleverd. Daarnaast zijn er ook nog eens 137 grote plastic flessen in terecht gekomen. De opbrengst hiervan bedroeg € 5.946,25.

De inzet van Petmannen is tot nu toe een geslaagde actie. Er wordt geld opgehaald voor een goed doel, de plastic flessen kunnen worden hergebruikt en de actie levert een mooie bijdrage aan het duurzaamheidsbeleid van DNK.