20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

voorwaarden jeugdlidmaatschap

Het jeugdabonnement is gratis t/m 18 jaar.

Bij het inschrijven van een jeugdlid geeft een van de ouders/verzorgers toestemming om het kind in te schrijven (vergeet niet een geldige ID mee te nemen). Deze toestemming wordt gegeven door het zetten van een handtekening. Jongeren van 16 t/m 18 jaar kunnen met een eigen geldige ID lid worden.

Met een jeugdabonnement kun je een onbeperkt aantal boeken per jaar lenen. Houd er wel rekening mee dat je maximaal 15 boeken tegelijkertijd op je pas mag hebben staan. Daarnaast mag je als jeugdlid maximaal 10 boeken tegelijkertijd reserveren.

De uitleentermijn voor boeken, tijdschriften, e-books en luisterboeken is 3 weken. De uitleentermijn voor dvd’s en Blu-ray is 1 week. Voor games geldt een uitleentermijn van 2 weken.

De uitleentermijn, met uitzondering van games, mag 2 keer verlengd worden. Tenzij het item al door iemand anders is gereserveerd.

Lever je boeken op tijd in of verleng ze tijdig. Voor te laat ingeleverde materialen rekenen wij geen te-laat-geld. Dit geldt alleen voor jeugdboeken die geleend zijn met een jeugdabonnement. Voor jeugdboeken die geleend zijn met een Comfort, Premium of Flex abonnement en te laat worden ingeleverd, geldt dat er te-laat-geld in rekening wordt gebracht.

Voor het niet ophalen van reserveringen wordt € 0,50 per reservering in rekening gebracht.

Met een jeugdabonnement heb je toegang tot de online Jeugdbibliotheek via jeugdbibliotheek.nl en toegang tot het gehele aanbod van de Jeugdbibliotheek.

Je wordt lid voor een periode van 1 jaar. Het abonnement wordt automatisch verlengd na een jaar tenzij je opzegt. Opzeggen kan per e-mail, brief, telefoon of aan de balie van DNK.

Bibliotheekpas verloren? Blokkeer deze dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van maakt. Dit kan telefonisch via 088 012 8888.