20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Zomerlezen

In de maanden juni, juli en augustus doet Bibliotheek DNK mee aan Zomerlezen, de jaarlijkse campagne van CPNB. Deze campagne is erop gericht om lezers op de bibliotheek te wijzen en om ze te helpen bij het kiezen van boeken voor aankomende zomer. Het thema van de Zomerlezen is dit jaar ‘Lees de wereld rond – Ga op reis in een boek’. Bibliotheek DNK laat aan haar publiek zien dat het tijd is voor ontspannen en zonnig Zomerlezen en dat er in de bibliotheek de mooiste boeken te leen zijn om in op reis te gaan.

Wat speelt er nog meer tijdens Zomerlezen
Verder maakt NBD Biblion Zomerlijsten met de fijnste boeken en organiseert Lezersplatform Hebban.nl in juni de Week van het Spannende Boek en een Reading Challenge. Ook wordt voor de start van de campagne de Zomerdichter bekend gemaakt die vervolgens drie gedichten deelt. Op de website van CPNB kun je hier meer informatie over vinden.

Lezen is in de zomer populair
Boeken zijn de meest populaire mediasoort in de zomer. Het boek scoort in de zomer hoger dan social media, muziek, tijdschriften en tv/serie. Ook lezers die zelden een boek pakken, lezen vooral in de zomer.(Bron: CPNB, 2021) CPNB organiseert daarom ieder jaar in de maanden juni, juli en augustus de campagne Zomerlezen waar bibliotheken op kunnen aansluiten. Ook jongeren (18-34 jaar) lezen in de zomer vaker en meer. Deze doelgroep is lastiger te bereiken, maar het is gebleken dat voor jongeren in de zomer voorbeeldgedrag een motivator is (‘’Dan lezen anderen om mij heen ook’’).