20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Zomerlezen

De zomer is dé tijd om te lezen

Welk boek pak jij deze zomer? Kom in de zomermaanden tijdens Zomerlezen naar DNK. De zomer is de uitgelezen tijd van het jaar om eindelijk weer eens toe te komen aan het lezen van een boek. Lekkere lange zomerdagen – tijd voor jezelf, tijd voor een boek! We helpen je graag bij het kiezen van boeken voor aankomende zomer. Want een (zomer)boek is er voor iedereen!

Wat speelt er nog meer tijdens Zomerlezen?

De gehele zomermaanden staat de vraag ‘’Welk boek pak jij deze zomer?’’ centraal. Zomerlezen ambassadeur Matthijs van Nieuwkerk geeft in ieder geval alvast zijn zomerboektip: ‘Zeer fijne boy’ van Gerard Reve. Vraag ook onze bibliotheekmedewerkers naar hun zomerse boekentips. De mooiste boeken voor deze zomer vind je natuurlijk in jouw bibliotheek!

Zomerlezen is een campagne van CPNB.

 

Wil je wel Zomerlezen, maar ben je nog niet lid?

Je kunt je aanmelden voor een lidmaatschap via deze pagina. We vertellen je graag wat ons lidmaatschap inhoudt! Je kunt namelijk niet alleen boeken, e-books en tijdschriften voor kinderen en volwassenen lenen, maar je kunt ook activiteiten bijwonen. Niet-leden kunnen overigens ook gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Voor kinderen tot en met 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Klik hier voor een overzicht van onze abonnementen.

word lid van de bibliotheek

Verhalenbundel ‘Zonnegloren’

Het boek ‘Zonnegloren’ bevat de mooiste verhalen gekozen door Matthijs van Nieuwkerk. Dit zijn verhalen van Simone Atangana Bekono, J.M.A. Biesheuvel, Martin Bril, Valentijn Hoogenkamp, F.B. Hotz, Margriet de Moor, Chris Polanen, Heleen van Royen, A.L. Snijders en Tobias Wolff.

‘Zonnegloren’ werd in juni als Zomerlezen geschenk weggegeven door de boekhandel. Heb je het boek niet ontvangen, dan kun je het boek lenen bij DNK. Bekijk het boek in de catalogus.

Lievegedicht door Joost Oomen

Hebban Zomerlezen Top 25

Op Hebban.nl staat de Zomerlezen Top 25 die is samengesteld door boekverkopers. Je ziet gelijk wat andere lezers van het boek vinden.

Hieronder lichten we de eerste vier boeken van de Zomerlezen Top 25 uit die bij ons in de bibliotheek te leen zijn. Kijk op Hebban.nl voor de overige tips.