20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Heb jij een grote tas waar veel in kan of een kleine waar alleen je telefoon en portemonnee in zitten? Er valt veel te zeggen over tassen, de inhoud ervan en hun eigenaren. Dat vindt auteur en illustrator Mylo Freeman ook. In haar boek ‘over dames en tassen’ vertellen vijftig inspirerende vrouwen, zoals Paris Hilton, Koningin Maxima en Rihanna, over de betekenis van een handtas voor een vrouw. Op donderdagavond 2 mei komt Mylo Freeman naar De Nieuwe Kolk om over haar leven en boek te vertellen. Ze komt samen met damestasjesleester Yoeke Nagel.

Naast haar boek ‘over dames en tassen’ heeft Mylo Freeman ook het boek ‘over dames en sieraden’ geschreven en is ze onder meer bekend van haar kinderboeken over diversiteit en inclusiviteit, waaronder de prentenboeken over prinses Arabella. Als damestasjesleester zal Yoeke Nagel de tassen van de bezoekers (max. 3) lezen. Daarnaast vertelt ze wat het verschil is tussen mannen en vrouwen op basis van tasgebruik en hoe je de maatschappelijke positie van vrouwen kunt aflezen aan de draagwijze van handtassen. Ook hoor je wat een ‘Koekoeksvrouw’ is en waarom sommige mensen liever tasloos blijven.

Kom ook op donderdag 2 mei naar de avond over dames en tassen en kom meer te weten over het gebruik van tassen. Je ticket(s) koop je hier.

Heb je een De Nieuwe Kolk Comfort of Premium abonnement? Dan krijg je 50% korting op een kaartje (1 per lid). De kortingsoptie is automatisch zichtbaar wanneer je ingelogd bent in je DNK account.

In de maanden april en mei is de expositie ‘Black Barbies & prinses Arabella’ van Mylo Freeman te zien op ons Ontmoetingsplein en in DNK-NXT.