20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Op woensdag 4 oktober begint de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek wordt elk jaar gehouden om het belang van het kinderboek en het lezen ervan te onderstrepen. Het thema is dit jaar ‘bij mij thuis’. Bij DNK zijn allerlei leuke activiteiten te doen, zoals de workshops Striptekenen en Kleurrijke boekenlegger. De Kinderboekenweek duurt tot en met zondag 15 oktober en wordt in Assen op zaterdag 14 oktober afgesloten met het Kinderboekenfestival TimBoekToe met onder andere bekende schrijvers zoals Yorick Goldewijk en Annejan Mieras én hoofdgast Meester Jesper.

Ieder jaar worden in aanloop naar de Kinderboekenweek de Zilveren Penselen en Griffels uitgereikt voor de mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar. Het meest mooie kinderboek krijgt de Gouden Griffel, die dit jaar is uitgereikt aan het boek ‘Misjka‘ van Edward van de Vendel en Anoush Elman. Het prentenboek ‘Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen‘ van Joukje Akveld en Djenné Fila heeft de Gouden Penseel ontvangen. Een overzicht van alle bekroonde boeken van 2023 staat hier. Deze boeken zijn ook in DNK-NXT te vinden.

En ben je in DNK-NXT, speel dan ook het Kinderboekenweek dierenspel op de touch-tafel. Raak de puzzelvlakken aan om van elk dier twee ontwerpen te bekijken. Want leeuw vindt het maar raar dat mensen allemaal mooie huizen voor zichzelf ontwerpen en dieren niet. Hij roept alle dieren op om ook een huis voor zichzelf te bedenken. Hij heeft er zelf ook al twee bedacht. Alle dieren zijn enthousiast, behalve slak. Die heeft al een mooi huis en is tevreden.

Kijk voor meer informatie en tips op kinderboekenweek.nl.