20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Kinderboekenfestival TimBoekToe

(8-12 jaar)

Genre: Jeugd/familie

Zaterdag 14 oktober is het weer zover: Kinderboekenfestival TimBoekToe! Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons thuis in De Nieuwe Kolk en hier te genieten van toffe workshops, verschillende optredens door bekende schrijvers en nog veel meer leuks. Het kinderboekenfestival staat dit jaar in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis. Ben jij erbij?!

Er is dit jaar weer een bijzondere line-up. Niemand minder dan acteur, vlogger, content creator, schrijver en bovenal natuurlijk leerkracht op de basisschool Meester Jesper is aanwezig op het festival! Maar dat is niet alles, er komen maar liefst acht bekende schrijvers naar De Nieuwe Kolk om optredens en workshops voor jou te verzorgen. Kortom, alle (strip)boekenliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen tijdens deze editie van het kinderboekenfestival!

NB. De schrijvers zijn ingedeeld in een rode en een blauwe festivallijn. Let hierbij op bij het kopen van je ticket, want deze koop je voor één van de twee festivallijnen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activiteiten ga je naar agenda & tickets

Meester Jesper

Meester Jesper begon zijn TikTok account tijdens de lockdown om leerlingen en hun ouders thuis te helpen met schoolwerk. En dat werkte! In korte tijd werd Meester Jesper razend populair. Deze meester heeft maar liefst 746.1K volgers!  Begin dit jaar won hij nog de Zapp Award voor favoriete online ster. Naast zijn succes op social media is Meester Jesper ook bekend van zijn Spotify afspeellijst, zijn eigen platenlabel én zijn boeken. In september komt zijn nieuwste boek ‘Meester Jespers TikTok Battle: het gestolen wachtwoord’ uit. Tijdens TimBoekToe vertelt hij over zijn carrière en beantwoordt hij vragen tijdens een Q&A.

> Bekijk de boeken van Meester Jesper in de bibliotheek

Meer toffe optredens

Naast het optreden van Meester Jesper staan er maar liefst acht schrijvers voor je klaar met de tofste optredens en workshops. Zo is schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Sanne Rooseboom te gast, net als schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden, bekend van de boekenreeks Bob Popcorn. Lees hieronder snel verder en ontdek welke schrijvers nog meer van de partij zijn en waar zij over gaan vertellen.

Ben je ontdekker? Dan kan jij met korting naar TimBoekToe én maak je kans op een exclusieve meet & greet met Meester Jesper na afloop van het festival! Je doet automatisch mee aan de meet & greet winactie wanneer je een ticket hebt voor TimBoekToe. De winnaars ontvangen voor 10 oktober persoonlijk bericht. 

Nog geen ontdekker, maar wil je ook graag gebruikmaken van de speciale Kidsclub-acties? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.
De Ontdekkers

Doe mee aan de Bob Popcorn winactie!

Download hieronder een kleurplaat van Bob Popcorn, kleur hem zo mooi als je kunt en lever jouw kunstwerk in bij de infobalie van DNK-NXT. Alle deelnemers krijgen een klein cadeautje en onder de inzendingen wordt ook nog eens het nieuwste boek ‘Bob Popcorn Meesterkok’ verloot!

Bob Popcorn Bob de Spion Bob in Amerika Bob de Meesterkok

Festivallijn Rood:

Sanne Rooseboom

Sanne is kinderboekenschrijver. Ze schrijft over geheime ministeries, roestige duikboten en humeurige prinsessen. Dit jaar kreeg ze de eer om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Dat werd het verhaal ‘Ravi en de laatste magie’. Tijdens TimBoekToe neemt ze je mee in dit magische verhaal en vertelt ze je alles over haar werk.

* Sanne zal tijdens één van de rondes niet aanwezig zijn en wordt dan vervangen door Herman Roozen.

> Bekijk de boeken van Sanne in de bibliotheek

Marcel Groenewegen

Ken jij het nieuwe boek ‘Vuurstrijd’ van schrijver (én muzikant) Marcel Groenewegen al? En zijn eerder verschenen boek ‘Schaduwkraai’? Maak kennis met dit verhaal tijdens het kinderboekenfestival! In het boek ben jij als lezer de held. Ga mee op avontuur in een wereld vol fantasie waar je kan vechten met trollen en praten met dwergen. Denk er maar vast over na: wat zou jij doen als je een trol tegen zou komen?

> Bekijk de boeken van Marcel in de bibliotheek

Annejan Mieras

Tijdens kinderboekenfestival TimBoekToe vertelt Annejan Mieras je alles over haar nieuwste boek ‘Het kleine heelal’. Aan de hand van fragmenten en spullen uit het boek neemt ze je mee naar het mysterieuze Kosmosbos. Je leert er kijken met schrijversogen en stevige problemen maken én ook weer oplossen.  

> Bekijk de boeken van Annejan in de bibliotheek

Herman Roozen

De Donald Duck bestaat 70 jaar, maar wist je dat de centsprent al 570 jaar bestaat?! Herman Roozen, schrijver voor o.a. Donald Duck en Stripmaker des Vaderlands in de periode 2021-2023, legt uit waarom centsprenten vroeger net zo populair waren als de Donald Duck tegenwoordig. Kinderen hielpen zelfs mee om deze te maken!

* eenmalig in route rood, doorlopende workshop in randprogramma

> Bekijk de boeken van Herman in de bibliotheek

Festivallijn Blauw:

Martijn van der Linden en Maranke Rinck

Illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck, bekend van de boekenreeks Bob Popcorn, verzorgen samen een optreden. Tijdens hun optreden vieren ze samen met jou een Bob Popcornfeestje. Ze verklappen geheimen over Bob Popcorn en lezen een stukje voor, Martijn leert je een Bob Popcorn tekenen, je mag gekke popcorn smaken proeven… en je eigen popcornbakje vullen!

> Bekijk de boeken van Bob Popcorn in de bibliotheek

Yvonne Jagtenberg

Auteur, scenarioschrijver en illustrator Yvonne Jagtenberg schreef het Prentenboek voor de Kinderboekenweek 2023 genaamd ‘Mijn huis is jouw huis’. Wil jij alles weten over dit boek? Dan mag je haar optreden niet missen! Ze vertelt je er namelijk alles over. Ook haar boek ‘Het huis van Hopper’ komt uitgebreid aan bod.

> Bekijk de boeken van Yvonne in de bibliotheek

Yorick Goldewijk  

Schrijver Yorick Goldewijk won afgelopen jaar de Gouden Griffel met zijn boek ‘Films die nergens draaien’. Tijdens TimBoekToe leest Yorick voor uit dit boek, vertelt hij hoe belangrijk muziek voor hem is als hij verhalen en personages bedenkt en laat hij ook muziek horen die hij speciaal voor zijn boeken componeerde. Aan het einde van zijn optreden kan je zelfs meedoen aan zijn muziekquiz. Raad maar eens welke muziek bij welk personage hoort!

> Bekijk de boeken van Yorick in de bibliotheek

En er is nog véél meer te ontdekken

Naast de optredens van de schrijvers zijn er nog een heleboel andere leuke dingen te doen om jouw bezoek aan TimBoekToe onvergetelijk te maken!

  • Laser je familie: Wie wonen er allemaal bij jou thuis? Met de lasersnijder en een hele hoop knutselspullen gaan we jouw gezin/ familie maken. Heb jij 1 zus of 2 broers? Een bonusmama of 2 pappa’s? Alle gezinnen zijn anders!
  • Geveltjes maken: Hoe ziet jouw huis er uit? Maak je eigen unieke geveltje, passend bij het thema van de kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’. De Knutselkeet staat klaar om je te inspireren en te begeleiden.
  • Buttons maken: Maak coole buttons met je favoriete boekfiguren.
  • Fotobooth: Doe gek, lach en maak herinneringen met je vrienden in onze fotobooth. Neem je foto’s direct mee als aandenken aan je bezoek!
  • Boekverkoop en signeren: Ontdek geweldige boeken en laat ze signeren door de auteurs. Een perfecte kans om je leescollectie uit te breiden.
  • Teken- en kleurfeest Bob Popcorn: Ga creatief aan de slag tijdens ons teken- en kleurfeest geïnspireerd op het verhaal van Bob Popcorn. Laat je verbeelding de vrije loop!
  • Striptekenen met Herman Roozen: Striptekenaar Herman Roozen maakt een centsprent over TimBoekToe en kan alle hulp gebruiken. Schuif gezellig aan! Regel 1: het hoeft niet netjes.
  • Thuis bij Orpa: Laat je terug in de tijd meevoeren naar Kamp Schattenberg met boeiende verhalen vertelt door Orpa Goergoerem.
  • Mini bios: Neem plaats in echte bioscoopstoelen en geniet van korte films en trailers in onze mini-bioscoop.

En natuurlijk is er allerlei lekkers te koop!

Belangrijke informatie

Let op: Er zijn twee festivallijnen: rood en blauw, let hierop bij het reserveren van de tickets. Beide festivallijnen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar. Elke lijn bevat optredens of workshops van verschillende schrijvers. Het optreden door Meester Jesper zit bij beide festivallijnen inbegrepen. Ouders/begeleiders die meekomen naar het festival moeten ook een ticket kopen.

Rood: Sanne Rooseboom (of Herman Roozen)*, Marcel Groenewegen & Annejan Mieras
*Sanne Rooseboom is bij één van de drie rondes niet aanwezig en zal dan vervangen worden door Herman Roozen.
Blauw: Martijn van der Linden en Maranke Rinck, Yvonne Jagtenberg & Yorick Goldewijk