20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De jeugdboeken stonden er al een tijdje en vanaf februari is er nog veel meer te beleven in DNK-NXT. Loop over de touwbrug naar de boomhut, luister naar podcasts in de raket, speel een game op de Xbox, maak je eigen digitale dromenstorm of ruim plastic op uit het water op de interactieve vloer. Van boeken tot technologie, en van bewegen tot chillen. Voor de jeugd van alle leeftijden is er van alles te doen in DNK-NXT rondom taal, techniek, cultuur en je talent ontdekken. En als je goed oplet, zie je de eigen NXT Nao robot door de ruimte bewegen.

Met DNK-NXT heeft de jeugd in Assen er een innovatieve plek bij in De Nieuwe Kolk. Naast dat er binnen van alles te doen is, is via DNK-NXT ook de Ontdektuin te betreden. De beroemde vuurtoren uit het boek ‘Lampje’ en het alom bekende autootje van Pluk van de Petteflet zijn hier te bewonderen. Ook worden er wekelijks NXT Lab workshops georganiseerd, waar de jeugd hun talent kan ontdekken door bijvoorbeeld te knutselen met techniek of stoffen, 3D voorwerpen te printen, creatief met nagels te zijn of achter de DJ booth te staan.

Opening DNK-NXT
Op zaterdag 4 februari is de officiële opening van DNK-NXT. Naast alle toffe dingen die in NXT te doen zijn, komt Jill van Zapp langs, treedt DJ D-Brax uit Assen op en zijn er NXT Lab workshops voor jong (o.a. het hoedje knutselen van Maximiliaan Modderman uit ‘Maxiliaan Modderman geeft een feestje’) en oud (linnen tas pimpen en podcast maken). De opening is ’s middags van 14.00 tot 17.00 uur. Kom langs! Een ticket is gratis en bestel je hier.  De eerste 50 ticketkopers krijgen een cadeautje tijdens de opening (1 per ticketkoper).

Vanwege de opening is DNK-NXT op 4 februari van 12.00 tot 15.00 uur gesloten voor overige bezoekers.

DNK-NXT van 23-27 januari gesloten
In aanloop naar de opening is DNK-NXT gesloten van maandag 23 januari tot en met vrijdag 27 januari, vanwege het plaatsen van meubilair, speelelementen en apparatuur. Tijdens de sluiting kunnen boeken worden ingeleverd in de bibliotheek. Hier zullen ook de reserveringen staan.