20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Aanstaande zondag 8 september start DNK het seizoen met een uiteenlopend programma voor jong en oud, waaronder de openingsvoorstelling ‘WAD live’. Traditiegetrouw is dit ook het moment om de cijfers van de voorverkoop van het theater bekend te maken. De target van afgelopen seizoen is voor het theaterseizoen ’19-‘20 verhoogd naar 56.000 theaterbezoekers. Met de start van het seizoen sluit DNK officieel de periode van voorverkoop af, waarin bijna 60% van het begrote aantal tickets voor komend seizoen is verkocht. Hiermee zijn de voorverkoopcijfers wederom beter dan voorgaande jaren. Opvallend aan de voorverkoop is de spreiding van aandacht voor uiteenlopende titels en genres, DNK is dan ook verheugd te zien dat het publiek breed intekent op de gehele programmering.  

Het programma van 8 september
Tijdens de aftrap van het nieuwe DNK seizoen zijn alle geledingen van DNK vertegenwoordigd. Het bijwonen van Kolkende Taal in het LeesCafé van DNK is gratis. Het bestellen van kaarten kan via dnk.nl, aan de balie van De Nieuwe Kolk of telefonisch via 088 012 88 88. Het volledige programma:

11:00 – Kleuterbios: Thomas de Stoomlocomotief
13:00 – Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé
14:00 – Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé
14:00 – JackLab demonstratie in het Cultuurportaal
14:30 – Preview feelgood-musical ‘Kinky Boots’ in het TheaterCafé
15:00 – Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé
15:00 – WAD Live met het Noordpoolorkest (o.l.v. Reinout Douma) en Rob Buiter in de Grote Zaal
16:00 – Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé
Na afloop van de voorstelling WAD live is er in het TheaterCafé muziek van Leon Moorman & Co, de nieuwe huisband van Kolkende Taal en winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2019.