Kolkende Taal

Kolkende Taal (6)

Kolkende Taal is vernieuwd! Tijdens een gezellige zondagmiddag in het Leescafé van de Bibliotheek hoor je alles over de wereld van film, theater en literatuur. Er zijn vier rondes; jij kiest of je ze allemaal wilt bijwonen of een aantal naar keuze. Tijdens elke ronde gaat presentatrice Cunera van Selm in gesprek met haar drie gasten en ontstaan er boeiende gesprekken over hun werk en leven. Ook de Kolkende Taal huisband is nieuw; Leon Moorman, winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2019, zal het programma muzikaal omlijsten. Daarnaast zijn er tussen de rondes door leuke activiteiten, zoals muziek, Meet & Greets of een boekverkoop, en is de bar in het Leescafé geopend voor het kopen van een drankje.

Programma 8 september
Het volledige programma is nog niet bekend, maar er kan al een tipje van de sluier worden opgelicht:

Om 13.00 uur staat Kolkende Taal helemaal in het teken van Italië. Een van de gasten is Marc Wiers. De schrijver en columnist woont zowel in het Noorden van Nederland als in Italië. Wiers schreef tussen 2016 en 2018 korte verhalen over zijn leven en liefde voor Italië, deze verhalen zijn gebundeld in het boek ‘Kaaskop in Gorgonzolaland’. Ook Annemiek Rens is te gast, zij is conservator bij het Drents Museum en zij weet alles over 'Sprezzatura', de tentoonstelling in het Drents Museum die 50 jaar Italiaanse schilderkunst laat zien (1860-1910). Verder zal Jack Nieborg langskomen om alles te vertellen over Shakespeare Theater Diever.

Om 16.00 uur is het thema 'Spetterende Letteren'. Deze voorstelling, die in Drenthe verschillende keren te zien is, is een mix van literatuur, muziektheater en roadmovie. De gasten bij Cunera aan tafel zijn dan ook de uit Emmen afkomstige schrijver Peter Middendorp, die een rol heeft in de voorstelling, en Chris Bernhart. Deze muzikant, schrijver en componist speelt de hoofdrol in 'Spetterende letteren'.

Van elke editie van Kolkende Taal worden opnames gemaakt door RTV Drenthe. Hierdoor is Kolkende Taal vanaf september twee keer per maand op woensdagavond op televisie te zien bij RTV Drenthe.

Kom je ook een gezellige middag beleven op zondag 8 september? Bestel dan je gratis ticket(s) via onderstaande knoppen. Je kunt je ticket(s) bestellen voor alle vier de rondes of voor de tijdstip(pen) naar keuze.

selecteer datum en tijd

prijzen en arrangementen

  • Normaal € 0,00