ABOS

Welkom op de pagina van ABOS (Asser bibliotheek op school) voor leescoördinatoren en leerkrachten. Hier vind je alle informatie over de ABOS-programma’s, de contactgegevens van de Leesmediaconsulenten en op korte termijn lesmateriaal voor in de klas.

Of ga direct naar:

 

Prikbord

Winterlezen – lekker lezen in de winter

Regelmatig aan de slag gaan met lezen is erg belangrijk. Zeker voor jonge kinderen. Daarom hebben wij alle kinderen in groep 3 en 4 van de scholen die aangesloten zijn bij ABOS het ‘Winterblad’ cadeau gegeven. Het acht pagina’s tellende blad staat vol verhalen, raadsels, mopjes, internetfilmpjes en tips voor ouders. Hebben jouw leerlingen onverhoopt het blad niet gekregen, download dan hier de digitale versie en stuur hem naar de leerlingen toe.

Toneellezen
In het ‘Winterblad’ staan gedichten, doe-opdrachten en een toneel-leesstuk ‘Poets en Veeg’ dat drie voorlezers in pakweg vijf minuten kunnen opvoeren. Toneel-lezen is een andere manier om samen een verhaal te lezen en te beleven: er zijn verschillende rollen en er is een verteller.

Podcasts over ‘Poets en Veeg’
Op de website julesplus.nl staan handige tips voor ouders en leerkrachten en twee podcasts voor kinderen over het toneel-leesstuk ‘Poets en Veeg’. In de eerste podcast vertellen Lisa, Mazen en Björn uit Noordenveld over wat zij vinden van lezen (en is toneellezen eigenlijk moeilijk?) en van welke boeken zij houden. In de tweede podcast lezen Lisa, Mazen en Björn samen ‘Poets en Veeg’.

 

ABOS-programma’s per groep

Leesmediaconsulenten

Sandra Potgiesser

sandra@dnk.nl

Roelien Raven

roelien@dnk.nl

Kerensa Strijker

kerensa@dnk.nl

Klarina Siebering

klarina@dnk.nl