20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Armoede is een lastig onderwerp om te bespreken. Ook voor kinderen. Door er in de klas over te praten wordt het onderwerp uit de taboesfeer gehaald en kan het een kind in armoede helpen. Ook ontstaat er bij leeftijdsgenoten meer begrip voor mensen die in armoede leven.

Erover praten kan met behulp van de leskisten ‘Kansrijk – doorbreek de cirkel van armoede’. Deze leskisten zijn een initiatief van stichting Positive Minds. De kisten bevatten zes boeken en bijbehorende opdrachten om in de klas mee aan de slag te gaan. Hiermee leren kinderen zich verplaatsen in anderen, waardoor meer empathie, begrip en respect voor elkaar ontstaat. Daarnaast is er aandacht voor leesplezier en de vaardigheden leesbegrip, presenteren en samenwerken.

Op maandag 11 maart ontvingen Silvia van der Kamp (Teamleider Educatie) en Klarina Siebering (Leesmediaconsulent) van DNK vier leskisten uit handen van wethouder Cor Staal, Tjeert Poelman (namens de diaconie van de Protestantse Kerk in Assen) en de leerlingen van groep 7 van Kindcentrum Het Octaaf. De Gemeente Assen, de Provincie Drenthe en de Protestantse Kerk Assen hebben de vier leskisten financieel mogelijk gemaakt.

De leskisten kunnen door alle scholen in Assen gratis geleend worden. De leskisten zijn geschikt voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool, de brugklas van het voortgezet onderwijs en het VMBO. Heb je als school interesse? Stuur dan een e-mail naar educatie@dnk.nl.