20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

schoolWise

Een onderdeel van ABOS is schoolWise. SchoolWise is een compleet en eigentijds catalogus- en uitleensysteem voor het beheren en ontsluiten van de eigen schoolbibliotheek. SchoolWise is ontwikkeld door de bibliotheken in Nederland en sluit aan bij de belevingswereld en vaardigheden van de huidige generatie leerlingen, die opgroeit met digitale media en internet.

Wat biedt Schoolwise?

 • Een beheersysteem voor uw schoolbibliotheek zoals uitlenen, reserveren en toevoegen van nieuwe boeken
 • Er kan geïntegreerd gezocht worden in de collectie van school, lokale bibliotheek en digitale bronnen
 • Leerlingen kunnen een persoonlijke leeslog vullen, een verlanglijstje bijhouden en profielinformatie over zichzelf invullen
 • Docenten krijgen tools om de leeservaringen van de leerlingen te volgen

De licentiekosten (incl. helpdesk) zitten in het contract met de bibliotheek, daarbinnen wordt minimaal drie uur per school gerekend.

Meer weten over schoolWise? Bekijk dit filmpje.
Let op: Ondanks dat het in het filmpje wordt vermeld, is het niet mogelijk om op school boeken te reserveren in de bibliotheek.

Helpdeskondersteuning door DNK
Inhoudelijke vragen m.b.t. schoolWise kunnen gemaild worden naar de aan de school verbonden lees- en mediaconsulent.

Storingen kunnen online worden gemeld bij Roelien Raven via R.Raven@dnk.nl.

Aanschaf materialen voor schoolbibliotheek

 • Opbergbakken en posters informatie-, informatie junior en mini-informatieboekjes
  De opbergbakken voor de informatieboekjes (kleur rood) kosten € 25,00 per stuk (er kunnen ongeveer 100 informatieboekjes in). Er wordt € 6,50 verzendkosten gerekend. (Bestel je er vijf dan krijg je korting en kom je uit op € 25,00 per opbergbak. Per tien is het nog iets goedkoper.) De posters met alle titels erop kosten € 1,00 per stuk voor zowel de series informatie, informatie junior, mini-informatie en kijkdoos. Zowel de opbergbakken als de posters zijn te bestellen via Ars Scribendi.
 • Makkie stickers voor boeken voor moeilijk lezende kinderen
  Deze stickers, die ook in de bibliotheek worden gebruikt op het Makkelijk Lezenplein, kosten € 25,18 per rol van 200 stickers (exclusief verzendkosten). Deze stickerrollen zijn te bestellen via NBD Biblion.
 • Plakbandrollen voor plastificeren van boeken en beschermen van etiketten
  Deze plakbandrollen zijn in diverse maten te bestellen via Datas. Brede plakbandrollen (voor het plastificeren van boeken) kunnen ook via Bremer Kantoorcentrum worden besteld, dan zijn er geen verzendkosten. Het beste is telefonisch een bestelling te plaatsen.

Handleidingen SchoolWise

Er zijn verschillende handleidingen in pdf beschikbaar op de website van Biblionet Drenthe over het administratieve deel van SchoolWise en de website.

Klik hier om naar de handleidingen te gaan. (Alleen de handleidingen op deze pagina zijn van toepassing. De overige informatie is niet relevant voor scholen in Assen.)