20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Mary Tupan en Zafanja Leasa

Symposium Tabee Nieuw-Guinea

Genre: Special

Het thema van het symposium is: ‘de sociaal-psychologische gevolgen van vluchten en (onvrijwillige) migratie’.

Aansluitend aan het docu-theater Tabee Nieuw-Guinea: Verzoening? vindt een door Paul Pattynama georganiseerd symposium plaats met publieksinteractie. Het doel van het oral history project Tabee Nieuw-Guinea is het op een artistieke en vernieuwende wijze collecteren, presenteren en documenteren van de persoonlijke verhalen van Papoea’s en Nieuw-Guineagangers. Daarmee wordt inzicht en begrip gegeven in een onderbelichte periode in Nederlands-Indië en de recente Nederlandse geschiedenis. De in de interviews opgehaalde verhalen geven een beeld van hoe de geschiedenis is beleefd. Ze zijn waardevol en per definitie subjectief. De symposia zijn bedoeld om deze persoonlijke belevenissen in een breder context te plaatsen. Mary Tupan en Zefanja Leasa zijn de sprekers en nemen de bezoekers mee in hun inzichten. Daarna gaan Mary Tupan en Zefanja Leasa onder leiding van Paul Pattynama in gesprek met het publiek.

Symposium: € 15,00
Docu-theater: € 25,00
Voor € 7,50 korting kun je zowel naar de voorstelling als het symposium. Klik hier voor het combi-ticket.

Bezoek naast de voorstelling en/of het symposium ook de video-installatie in Studio 1C en de mini-expositie op het Ontmoetingsplein van De Nieuwe Kolk. Beide zijn van donderdag 19 oktober t/m zondag 19 november te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie over de video-installatie en de mini-expositie.

Kijk voor meer informatie op: www.tabeenieuwguinea.nl

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Mary Tupan-Wenno is van Molukse afkomst en is geboren in Merauke, Nieuw-Guinea. Haar professionele betrokkenheid bij het thema diversiteit en inclusie begon bij het Ministerie van OCW. Mary heeft meer dan 30 jaar ervaring met analyse, programma- en conceptontwikkeling op het gebied van diversiteit en inclusie in het (hoger) onderwijs en de arbeidsmarkt, met een specifieke focus op etnische diversiteit. Mary is directeur van ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid in Den Haag.

Zefanja Leasa is 3e generatie en jongste zoon van een vader die opgegroeid is in Nieuw-Guinea. Hij is werkzaam als psychomotorisch therapeut (binnen de forensische psychiatrie). Op dit moment werkt Zefanja met jongeren die te maken hebben met psychosociale of psychische problemen. Door middel van zijn therapievorm leer je stil staan bij wat je lijfelijk kan voelen bij emoties en hoe nieuw gedrag aan is te leren. Zefanja’s eindstage liep hij bij Centrum 45 in Oegstgeest waar er gewerkt wordt met mensen die te maken hebben met PTSS.