20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Stichting Be-wonder, met o.a. Betsy Torenbos

Tabee Nieuw-Guinea; docu-theater Verzoening?

Genre: Special

‘Tabee Nieuw-Guinea’ is een ‘oral history’ project van Stichting Be-wonder waarbij de 33 interviews de basis vormen voor docu-theater, een video-installatie en symposia. Er waren reeds een succesvolle gefilmde ontmoeting, kick-off en premières van docu-theater en de video-installatie in samenwerking met Het Indisch Herinneringscentrum in het Sophiahof in Den Haag. De voorstelling waarin theater, film en oral history zijn verwerkt, is vanaf september 2023 tot de zomer van 2024 in het hele land te zien.

Bij het docu-theater vormen de 33 interviews, zoals gezegd, de basis. Deze hoogst persoonlijke verhalen geven een uniek beeld op de wereldgeschiedenis. Enkele geïnterviewden, improviserende componist Oscar Jan Hoogland en performer Betsy Torenbos staan, samen met zanger/componist Robinson Jouwe (kleinzoon van de vicevoorzitter van de Nieuw-Guinea Raad Nicolaas Jouwe) en Raki Ap (zoon van de vermoorde Papoea antropoloog) Arnold Ap, op het toneel in het decor van de 33 interviews. Uniek docu-theater over de bewogen periode rond het vertrek van Nederland uit Nieuw-Guinea (Papoea) op 1 oktober 1962. De meeste van de door Stichting Be-wonder geïnterviewde mensen hebben toen het land onvrijwillig moeten verlaten. Wat doet het met je als je één, twee of zelfs drie keer moet vluchten? Kan een mens zich hiermee verzoenen?

Aansluitend aan het docu-theater, na een korte pauze, vindt een symposium plaats.

Docu-theater € 25
Symposium: € 15
Voor € 7,50 korting kun je zowel naar de voorstelling als het symposium. Klik hier voor het combi-ticket.

Kijk voor meer informatie op: www.tabeenieuwguinea.nl

selecteer datum en tijd

‘Tabee Nieuw-Guinea’ is een initiatief van Betsy Torenbos en Paul Pattynama. Het docu-theater Verzoening? is gemaakt door regisseur Betsy Torenbos met componist Oscar Jan Hoogland. Aan elke voorstellingen doen altijd enkele geïnterviewden mee. De geïnterviewden zijn: Rob Pattynama, Daan Sahetapy, Frans de Séra, Nico van Balgooij, Ranny Herklots, Hilly Fredriksz, Alex Bal, Hans van Zanten, Eddy Korwa, Frans Peereland, Jane Füren, Efi Mamoribo, Arend Pottjegort, Miek Dorrestein, Lizzy Schrijn, Floor Hoogeboom, Annis Lekransy, Henk Bosman, Jan Herman van Roijen, Burmanus Wenno, Caroline Wenno-de Queljoe, Jacques de Jonge, Frans Sauselé, Corrie Ap, Fred van der Burg, René Hoksbergen, Siem Nieuwehuijse, Hetty Scheepe, Lenie Bos en Gerrit Abrahams. De symposia worden georganiseerd door Paul Pattynama.

prijzen

Rang 1

  • docutheater € 25,00

Rang 3