20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

word lid

Geniet van de gezellige sfeer van de bibliotheek van DNK! Met een abonnement kun je voordelig lezen, internetten en genieten van muziek en film. Verder kun je ook nog zo vaak als je wilt naar de aangeboden events zoals workshops  en lezingen.

Voor volwassenen zijn er twee soorten abonnementen: het Basis abonnement en het Groot abonnement. Voor jongeren jongeren t/m 18 jaar is er het gratis jeugdabonnement.

meld je online aan als lid (volwassenen)

meld je online aan als gratis jeugdlid

 

Basis en Groot abonnement

 

 

BASIS*

 

GROOT*

Aantal te lenen materialen (incl. lenen uit alle Bibliotheken in Drenthe) 125 materialen onbeperkt
Reserveren van materialen uit alle Bibliotheken in Drenthe max. 2 reserveringen openstaan onbeperkt reserveren
Dubbele uitleentermijn (de uitleentermijn vind je in de voorwaarden)  x
Inleverattendering per e-mail  x
Gratis e-books lenen  x  x
Gratis gebruik van internet in de Bibliotheek van DNK (maximaal 180 minuten per week)  x  x
Inleveren bij 5 verschillende inleverpunten in Assen (DNK;  Kloosterveen, Peelo en Vredeveld (Albert Heijn); Marsdijk (Jumbo)  x  x
Gratis of met korting deelname aan events van de bibliotheek  x  x
Korting op geselecteerde boekverfilmingen en -bewerkingen in bioscoop en theater x x
Korting op abonnementen Openbare Bibliotheek Groningen  x  x
Prijs per jaar (per 1 januari 2023) € 52,00
€ 62,00

 

 

*) Lees ook de voorwaarden en het Bibliotheekreglement.
Voor het lenen van Express titels betaal je geen leengeld. Express titels kunnen niet worden gereserveerd en mogen voor een duur van maximaal 2 weken worden geleend.

Aanmelden Jeugdlidmaatschap – t/m 18 jaar
Ben je nog geen 19? Dan is het Jeugdabonnement voor jou gratis en kun je onbeperkt materialen lenen. Het abonnement is inclusief inleverattendering per e-mail. Kom samen met een ouder of voogd naar de balie van De Nieuwe Kolk om je in abonnement op te halen (de ouder/voogd moet toestemming geven).

meld je online aan als gratis jeugdlid

 

Aanmelden Basis en Groot abonnement
Aanmelden kan heel eenvoudig via het klikken op “Meld je aan als lid”. Je kunt via deze pagina je gegevens doorgeven en ontvangt na je inschrijving een bevestigingsmail. Je kunt vervolgens je lenerspas afhalen bij de balie van DNK. Ook kun je ervoor kiezen om je direct bij de balie van DNK in te laten schrijven. Denk er dan wel aan dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt. Na het inschrijven is je abonnement meteen geldig.

meld je online aan als lid (volwassenen)

 

Groot abonnement per maand betaald
Wil je liever niet in een keer het geld voor een Groot abonnement overmaken, dan kun je ervoor kiezen om je jaarabonnement per maand te betalen. Dit is alleen mogelijk via een incasso. De kosten voor dit abonnement zijn € 5,50 per maand (per 1 januari 2023).

Het Groot jaarabonnement als incasso abonnement is een nieuwe abonnementsvorm. Gedurende het eerste jaar kun je niet tussendoor opzeggen, daarna is het abonnement maandelijks opzegbaar. Klik hier voor de overige voorwaarden. (Het Groot abonnement per maand betaald is alleen verkrijgbaar aan de balie van DNK.)

BoekStart
Als je baby 3 maanden oud is, ontvang je via het consultatiebureau een waardebon voor een BoekStartkoffertje. Dit koffertje krijgt je zodra je jouw baby (gratis) inschrijft als lid van de Bibliotheek (tot 2 jaar). In het koffertje zitten 2 babyboekjes én je mag als ouder een half jaar gratis gebruikmaken van een proefabonnement (het proefabonnement heeft dezelfde voorwaarden als een Basis abonnement).

Maandabonnement en Digital Only
Hiernaast bieden we nog twee losse abonnementen aan: het maandabonnement voor € 10,- dat recht geeft op 20 leenstrips per maand, en Digital Only voor € 42,- per jaar. Met Digital Only heb je de keus uit duizenden e-books en luisterboeken en leen je elke drie weken tien e-books en elke drie weken tien luisterboeken.

Studenten Pabo Stenden Hogeschool Assen
Ben je student aan de Pabo van de Stenden Hogeschool in Assen, dan krijg je 50% korting op een Basis abonnement, op vertoon van je studentenpas.

Geef een abonnement cadeau
Maak iemand blij met een jaar lang ontspanning, verdieping en inspiratie! Geef een cadeaubon voor een bibliotheekabonnement aan een in de provincie Drenthe woonachtige vriend(in), collega, relatie of familielid. De cadeaubon is verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek.