20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Tijdens het schooljaar ’23-’24 hebben leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende Asser kindcentra meegedaan met de Asser Kinderjury (een lesprogramma dat onderdeel is van de Asser bibliotheek op school van DNK). In vijf rondes lazen de kinderen vijf verschillende boeken en beoordeelden zij deze met punten. De titels waren dit jaar: ‘Dodo’ van Mohana van den Kroonenberg, ‘Bliksemkind’ van Hans Hagen, ‘Vanaf hier kun je de hele wereld zien’ van Enne Koens, ‘Stamppot met kogels’ van Joyce Pool en ‘Groetjes uit Zeerijp’ van Lysette van Geel. Van deze vijf boeken heeft ‘Bliksemkind’ van Hans Hagen de meeste punten gehaald en is daarmee op de eerste plaats geĆ«indigd.

De Asser Kinderjury wordt elk jaar in de klas afgetrapt met een introductie van de geselecteerde boeken door de Leesmediaconsulent van DNK. Daarna volgen de vijf leesrondes. In elke ronde krijgt elk kind het boek mee naar huis en na een week delen de klasgenoten die hetzelfde boek hebben gelezen met elkaar hun leeservaringen. Nadat iedereen de boeken heeft gelezen, komt de leesmediaconsulent van DNK weer in de groep voor een jurybespreking over de vijf boeken. Hierna geven de leerlingen punten aan elke titel en spelen ze een kennisquiz over de boeken. Waarbij ‘Bliksemkind’ van Hans Hagen de winnaar is van de Asser Kinderjury ’23-’24.

Bekijk het filmpje hieronder waarin Hans Hagen vertelt over het boek, of hij altijd al schrijver wilde worden en waarom hij zo graag boeken schrijft.