20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024 zijn De Nationale Voorleesdagen. Ook dit jaar starten bij DNK op de eerste woensdag de Voorleesdagen feestelijk met de Voorleespicknick voor de jongste kinderen van de kindcentra in Assen. Tijdens de Voorleesdagen staat de Prentenboek Top 10 centraal in DNK-NXT waaronder het Prentenboek van het Jaar 2024: ‘Help! Een verrassing!‘ van Miriam Bos.

Ook na 24 januari zal DNK in het teken staan van De Nationale Voorleesdagen. Iedereen die meer wil weten over voorlezen of boekentips zoekt, is welkom in DNK-NXT.  Voor ouders ligt de Voorleesgids klaar. Daarnaar presenteren we de Prentenboeken Top 10, zodat je je kunt laten inspireren door alle mooie en diverse boeken die er zijn om uit voor te lezen. We helpen je graag bij je keuze. (Na afloop van de Voorleesdagen zijn de prentenboeken uit de Prentenboeken Top 10 te leen.) Voor kinderen ligt in DNK-NXT de zoekplaat ‘Zoek mee met vos en eekhoorn’ om mee naar huis te nemen.

Het thema van De Nationale Voorleesdagen is dit jaar ‘Voorlezen gaat voor!’ Hoe eerder je begint met voorlezen aan je kindje, hoe beter het is voor de ontwikkeling. En als je er dan een fijn voorleesritueel van maakt, versterkt dit jullie band en maak je samen mooie herinneringen.

Activiteiten
Doe tijdens de Voorleesdagen mee met allerlei leuke activiteiten. Op zondag 28 januari is er de ‘vertelvoorstelling Egalus‘ en diezelfde dag zijn er ook voorleesuurtjes voor kinderen van 3-5 jaar en 5-7 jaar. Op woensdag 31 januari vieren we ‘Een feestje vol verrassingen‘, een boekenfeestje voor 3+. Ook is er de hele periode voor ouders en peuters/kleuters de ‘Wie, wat, waar?’ quiz die je samen in DNK-NXT kunt doen.

Word lid (0-6 jaar) en krijg een cadeautje
Van 24 januari tot en met 3 februari ontvangt elke baby, peuter of kleuter die lid wordt van de bibliotheek een leuk cadeautje. Kinderen van 2 tot 6 jaar ontvangen een cadeautje in de stijl van het Prentenboek van het Jaar 2024 ‘Hoera! Een verrassing!’, en kinderen die jonger zijn dan 2 jaar krijgen een BoekStartkoffertje (incl. voor één ouder een gratis proefabonnement van de bibliotheek voor een half jaar). Kom naar de balie van De Nieuwe Kolk om je kind lid te maken.

Campagne De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen is een bibliotheekcampagne van stichting CPNB ter bevordering van het (voor)lezen van boeken en om aandacht te vragen voor het belang van voorlezen voor de ontwikkeling van een kind. In het hele land worden er tijdens De Nationale Voorleesdagen activiteiten georganiseerd om het plezier van voorlezen te laten ervaren. Zien we jou ook in De Nieuwe Kolk tijdens De Nationale Voorleesdagen?