20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2023 vinden voor de 20e keer De Nationale Voorleesdagen plaats, met als feestelijke start Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 25 januari. Tijdens deze dagen staat de Prentenboek Top 10 centraal in DNK-NXT waaronder het Prentenboek van het Jaar 2023: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje‘ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Ook na 26 januari zal DNK in het teken staan van de Nationale Voorleesdagen. Iedereen die meer wil weten over voorlezen of boekentips wil ontvangen is welkom in DNK-NXT. We hebben onder andere De Prentenboeken Top 10 voor je klaarliggen, zodat je geïnspireerd wordt door alle mooie en diverse boeken die er zijn om uit voor te lezen voor jouw (klein)kind. We helpen je graag bij je keuze. Bekijk ook onze speciale pagina over de Voorleesdagen.

Het thema van De Nationale Voorleesdagen is dit jaar ‘Voorlezen beleef je samen’. Hoe eerder je begint met voorlezen aan je kindje, hoe beter het is voor de ontwikkeling. En als je er dan een fijn voorleesritueel van maakt, versterkt dit jullie band en maak je samen mooie herinneringen.

Vertelvoorstelling 
Het Prentenboek van het Jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ komt tot leven in de vertelvoorstelling die op zondag 12 februari te zien is bij DNK. Poppenspeler Jogchem Jalink brengt met zijn vrolijke liedjes, komische teksten en handgemaakte poppen die lijken alsof ze zó uit het boek zijn gestapt, het verhaal letterlijk tot leven. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Word lid (0-6 jaar) en krijg een cadeautje
Van 25 januari tot en met 4 februari ontvangt elke baby, peuter of kleuter die lid wordt van de Bibliotheek een leuk cadeautje. Kinderen van 2 tot 6 jaar ontvangen een cadeautje in de stijl van het Prentenboek van het Jaar 2023 ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, en kinderen die jonger zijn dan 2 jaar krijgen een BoekStartkoffertje (incl. voor één ouder een gratis proefabonnement van de bibliotheek voor een half jaar). Kom naar de balie van De Nieuwe Kolk om je kind lid te maken.

Campagne De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen is een bibliotheekcampagne van stichting CPNB ter bevordering van het (voor)lezen van boeken en om aandacht te vragen voor het belang van voorlezen voor de ontwikkeling van een kind. In het hele land worden er van 25 januari tot en met 4 februari activiteiten georganiseerd om ook het plezier van voorlezen te laten ervaren. Zien we jou ook in De Nieuwe Kolk tijdens De Nationale Voorleesdagen?

Terugblik voorleespicknick
Update: inmiddels is de voorleespicknick geweest. Wat was het weer een succes! Benieuwd hoe het eruit zag? Bekijk hier de foto’s.