20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Vrijdag 24 april werd Madelief Warners van KC de Emmaschool de winnaar van de Asser Voorleeswedstrijd. Zij las voor uit het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap. Deze ronde van de Voorleeswedstrijd, georganiseerd door DNK, vond in deze bijzondere omstandigheden online plaats. Ook het publiek mocht dit jaar stemmen op hun favoriet. Degene met de meeste online-stemmen is Gijs Neijenhuis van KC Kloosterveen, hij gaat ervandoor met de publieksprijs.

De Asser ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd is in deze bijzondere omstandigheden online georganiseerd. 12 kinderen van verschillende Asser basisscholen lazen op video voor uit hun favoriete boek en streden om de titel ‘Asser Voorleeskampioen’. De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 uit het basisonderwijs.

Een deskundige jury heeft de filmpjes beoordeeld op o.a. leestempo, stemgebruik, verstaanbaarheid en fragmentkeuze. Om de voorleeswedstrijd dit jaar iets extra’s mee te geven is er naast de juryprijs ook een publieksprijs. Het publiek kon via de online kanalen van DNK stemmen op hun favoriete voorlezer.

En er zijn twee winnaars gekozen! Het publiek heeft massaal gestemd en ook de jury is unaniem tot een keuze gekomen. Madelief Warners van KC de Emmaschool is de Asser Voorleeskampioen 2020 geworden. De publiekswinnaar is Gijs Neijenhuis van KC Kloosterveen geworden, hij las voor uit ‘De grijpgrip’ van Paul van Loon.

 

Klik hier om de filmpjes van alle voorlezers te zien én de reactie van de winnaars.