20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De dansschoenen kunnen weer aan het in seizoen 2024/2025! De swingende dansmusical Saturday Night Fever is maar liefst vier (!) keer te zien in De Nieuwe Kolk. Het vertrouwde verhaal over macho Tony Manero, koning van de dansvloer, maar dan in een gloednieuwe vertaling en met verrassende vormgeving.

De film op het toneel
Het verhaal van de musical is hetzelfde verhaal als in de iconische film uit 1977 met John Travolta in de hoofdrol. We volgen de jonge, aantrekkelijke Tony Manero uit een arm immigrantengezin. Hij groeit op in Brooklyn, New York, maar droomt samen met zijn vrienden van het onbreikbare Manhattan. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de harde realiteit in disco ‘2001 Odyssey’. Uiteraard klinken in Saturday Night Fever de geliefde discoklassiekers van de Bee Gees.

Zo zag het eruit in 1977 – Het artikel gaat verder onder de video.

Cast & Creatives
De musical Saturday Night Fever wordt gemaakt door De Graaf & Cornelissen Entertainment. Zij brachten eerder grote musicals als Titanic en MAMMA MIA! naar DNK. Ook nu kiezen ze voor een vertrouwde musical, maar dan in een nieuw jasje. Of zoals producent Hans Cornelissen het zelf zegt in een interview met de Telegraaf: “De Graaf & Cornelissen probeert […] een eigen signatuur aan het verhaal te geven en het zonder het tijdsbeeld uit het oog te verliezen te reflecteren naar het nu.”

De vernieuwende vertaling komt van Florus van Rooijen, en hoofdrollen zijn weggelegd voor Buddy Vedder en Esmée Dekker.

Give me that Night Fever!
Van 25 tot en met 27 oktober is Saturday Night Fever te zien bij De Nieuwe Kolk. Mis het niet!

Koop hier je tickets