20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

DNK en Van der Valk Hotel Assen gaan officieel samenwerken op het gebied van congressen en evenementen. Samen slaan zij de handen ineen om Assen te profileren als congres- en evenementenlocatie.

Met deze samenwerking willen beide partijen een actieve rol spelen voor Assen om de zichtbaarheid van de Drentse provinciehoofdstad in Nederland te vergroten. “Assen mag nadrukkelijker laten zien dat zij de hoofdstad van onze provincie is”, aldus Hanneke Bruggeman, directeur DNK. “En in een provinciehoofdstad horen grote landelijke of regionale congressen en evenementen thuis. We hebben mooie bezienswaardigheden als het TT-circuit en het Drents Museum, maar Assen biedt ook uitstekende event- en congreslocaties.”

Vanaf september staan er diverse activiteiten op de agenda om de organisatoren van congressen en evenementen te informeren over de mogelijkheden die wij, als DNK en Van der Valk, in Assen te bieden hebben. “De ideale ligging in het noorden van het land, de bereikbaarheid van de stad en de faciliteiten en voorzieningen van onze beide organisaties maken van Assen een ideale locatie”, vertelt Magchelina van der Valk-Möller, directie Van der Valk Hotel Assen.

“Wij gaan natuurlijk iedereen vertellen hoe mooi en goed het hier is, maar wij willen het ook graag laten zien”, benadrukt Bruggeman. “Iedereen is van harte welkom om ons gebouw binnen te wandelen om de ogen de kost te geven”. DNK beschikt over een volwaardig theater, uitstekende bioscoop en een moderne bibliotheek die opgedeeld kunnen worden in 22 zalen, ruimtes en subruimtes. Een bijzondere en karakteristieke locatie voor een groot congres of evenement. Het is voor het eerst dat DNK en Van der Valk zich gezamenlijk gaan richten op de zakelijke markt. “Een logische keuze”, noemt Van der Valk-Möller het. “Bezoekers van meerdaagse congressen en evenementen moeten ergens verblijven en eventueel een hapje eten, daarin zijn wij een perfecte aanvulling”. Van der Valk Hotel Assen draagt het predicaat ‘Beste Hotel van Drenthe’ en heeft 198 kamers tot haar beschikking.

DNK en Van der Valk hebben beiden veel partners en leveranciers. Dit zijn veelal bedrijven uit de regio die ook hun voordeel kunnen halen als er meer evenementen en congressen naar Assen toe komen. “Het bedrijfsleven kan een enorme stimulans krijgen, daarom vinden wij het zo belangrijk dat Assen zich goed weet te profileren. Iedereen heeft er baat bij en wij staan open om onze samenwerking uit te breiden, ligt Bruggeman afsluitend toe.