20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Nina Hiddema, directeur/bestuurder van Stichting Omrop Fryslân en oud-directeur van  Theater Geert Teis in Stadskanaal, treedt toe tot de Raad van Toezicht van DNK in Assen. Hiermee is na een dubbele vacature de RvT van de bibliotheek, bioscoop en het theater in Assen weer compleet. De Raad bestaat nu uit leden met verschillende uiteenlopende achtergronden die ieder in bredere zin over relevante kennis, ervaring en netwerken beschikken die ten gunste kunnen komen van de stichting DNK.

“Met Nina Hiddema is de Raad van Toezicht weer compleet. Zij is met haar expertise en ervaring een waardevolle aanvulling waar we als Raad erg blij mee zijn.” aldus Titia Siertsema, voorzitter van de Raad van Toezicht van DNK. Nina Hiddema zegt over haar aanstelling: “Ik ken DNK al sinds de bouw en ik vind het erg leuk om via de RvT een bijdrage te mogen leveren aan deze prachtige organisatie.”

Samenstelling RvT
De RvT van DNK bestaat nu naast Nina Hiddema uit Rob Verhofstad (lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen), Nico van der Gaag (Business Controller Ministerie van Justitie en Veiligheid), Erik Drenth (Directeur vestiging Assen Verstegen accountants en adviseurs BV). Sinds 8 juni 2017 is Titia Siertsema (Voorzitter NVTB) voorzitter van de RvT.

Nina Hiddema
Nina Hiddema was eerder onder andere werkzaam als interim-manager bij de Stichting Landgoed Mensinge in Roden en als directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Hiddema heeft ook een jarenlange ervaring in de media. Zo werkte zij als Hoofd Varia en waarnemend directeur bij RTV Drenthe en in verschillende functies bij landelijke televisieproducenten en omroepen. Verder is Nina Hiddema lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Reisopera in voorzitter van het bestuur van het Jonge Harten Festival in Groningen