20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Van 1 t/m 28 februari doet de AI-Parade de De Nieuwe Kolk aan. Artificiële Intelligentie (AI) maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Om in Nederland tot gewenste mensgerichte AI te komen, is het belangrijk dat ook inwoners hier invloed op hebben. Daarom reist de AI-Parade in 10 maanden langs 18 bibliotheken door het hele land, waar debatten, workshops en tentoonstellingen worden aangeboden. Zo ook bij DNK!

Op het Ontmoetingsplein is een expositie te zien waar je meer leert over wat Artificiële Intelligentie (AI/kunstmatige intelligentie) is en hoe het ons dagelijkse leven beïnvloed. Ook zijn er voor jong en oud allerlei activiteiten om in aanraking te komen met kunstmatige intelligentie en er met anderen over te praten. Kom bijvoorbeeld naar de interactieve cafés  over AI in de zorg en AI & online veiligheid. Natuurlijk biedt AI ook veel plezier en zijn er volop mogelijkheden om AI uit te proberen, zoals tijdens de workshop Smartlappenmachine.

Klik hier voor alle activiteiten tijdens de AI-Parade.

De AI-Parade is een initiatief van de werkgroep Cultuur en Media en de bouwsteen Mensgerichte AI van de Nederlandse AI Coalitie met als belangrijke partner de Koninklijke Bibliotheek. Kijk hier voor meer informatie op de website van NL AIC.