20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

AI-Parade

Van 1 t/m 28 februari doet de AI-Parade de De Nieuwe Kolk aan. Op het Ontmoetingsplein is een expositie te zien waar je meer leert over wat Artificiële Intelligentie (AI/kunstmatige intelligentie) is en hoe het ons dagelijkse leven beïnvloed. We zijn er ons nog niet zo van bewust, maar AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Naast de expositie zijn er voor jong en oud activiteiten over bijvoorbeeld AI in de zorg en online veiligheid. Natuurlijk biedt AI ook veel plezier en zijn er volop mogelijkheden om AI uit te proberen.

bekijk hier het volledige aanbod

Ontstaan AI-Parade

De AI-Parade is een initiatief van de werkgroep Cultuur en Media en de bouwsteen Mensgerichte AI van de Nederlandse AI Coalitie. Binnen de AI-coalitie werken overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samen op het gebied van AI.

Samen hebben zij 2 doelen: AI-ontwikkelingen versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden. De AI-Parade reist in 12 maanden langs 18 bibliotheken door het hele land, waar debatten, workshops en tentoonstellingen worden aangeboden.

Bronnen: NL AI Coalitie; KB

Wat is er te doen?