20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor het jaarlijkse feestje in de Gouverneurstuin: het Preuvenement! Van DNK zijn wij ook dit jaar op meerdere vlakken present, waarvan de opname van een nieuwe Kolkende Taal aflevering één is. 

Dit jaar te gast bij Kolkende Taal op het Preuvenement zijn Niels Geusebroek, Sven Ratzke en Johan Bordewijk. Marcel Möring zorgt voor een prachtige column. 

Het belooft weer een ware beleving te worden! Wil je alvast wat meer weten over de gasten? 

Niels Geusebroek
Niels Geusebroek begon al vroeg met het naspelen van de LP’s van zijn vader, eerst op piano en daarna met gitaar. De basis voor het serieuzere werk kwam toen hij met zijn jeugdvriend op 15 jarige leeftijd zijn eerste bandje begon: Silkstone. Jaren verstreken in collegebanken, bandbusjes en in de studio, met als eindproduct het album ‘Lines’, Niels z’n eerste  ‘ambachtelijke singer-songwriter-plaat’. Verandering van persoonlijke situatie (zoon Noah) én drang naar diversiteit zorgen voor meer variatie in zijn muziek dat op z’n tweede album goed te horen is, van tokkelliedjes naar up tempo songs.

Tip: Niels staat op vrijdag 20 oktober 2017 in DNK. Tickets vind je hier. 

Sven Ratzke
Als kind van variété-ouders begint Sven al vroeg met schrijven en lokt hij op z’n 16e al bezoekers zijn tent in om een voorstelling te bekijken op het theaterfestival Boulevard of Broken Dreams. Inmiddels staat Sven Ratzke bekend om typeringen als ‘Glamour animal’, ‘Homme Fatale’ en ‘Enfant terrible’ en treedt hij op over de hele wereld. Sven Ratzke lapt alle genreregels aan zijn laars: met zijn eigenzinnige muziektheatershows vol glamour, entertainment en ironie creëert hij een unieke stijl binnen het traditiegetrouwe genre van het chanson. Voor wat Ratzke doet, heeft nog niemand een noemer gevonden. Eén ding daarbij is zeker; hij sleept je mee. 

Tip: Sven staat op donderdag 8 maart 2018 in DNK. Tickets vind je hier. 

Johan Bordewijk
Assenaar Johan Bordewijk heeft al een hele carriëre achter de rug. Hij begon als wetenschapper na zijn studie natuurkunde en besloot later over te stappen op het bedrijfsleven. Tegenwoordig doet hij echter wat hij het allerliefste doet: zich richten op literatuur, zowel als schrijver en redacteur. De Assense schrijver is bekend van titels als ‘Zwerfvuil’ en ‘Morgen vlieg ik terug’. Zijn nieuwste boek die dit jaar is uitgekomen heet ‘Vals’.