20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Directeur-bestuurder Hilko Folkeringa (49) gaat DNK verlaten. Vanaf 1 oktober a.s. gaat hij leiding geven aan Zwolse theaters. Folkeringa was sinds 2010 eindverantwoordelijk voor Theater & Bioscoop De Nieuwe Kolk. Sinds de fusie met Bibliotheek Assen per 1 januari 2017 is hij directeur-bestuurder van DNK.

 Met zijn aantreden in 2010 heeft Folkeringa de basis gelegd voor het succes van het theater- en bioscoopbedrijf DNK. In een turbulente periode heeft hij een nieuwe en succesvolle organisatie weten neer te zetten. Naast zijn werkzaamheden voor DNK heeft hij zich ingezet voor versteviging van de positie van cultuur in de Asser samenleving. Samen met Hanneke Bruggeman van Bibliotheek Assen heeft hij per 1 januari 2017 de fusie tussen beide culturele instellingen tot stand gebracht.

Hilko Folkeringa kijkt terug op een mooie tijd in Assen: “Ik heb de kans gekregen iets heel moois van de grond af aan op te bouwen. Dat heb ik mogen doen met een groep enthousiaste en betrokken collega’s. Ik ben trots wat ik heb bereikt en dat ik een steentje heb mogen bijdragen het culturele klimaat van Assen. DNK is niet meer weg te denken in Assen en Drenthe.”

Voorzitter van de raad van toezicht van DNK, Titia Siertsema, is erkentelijk voor de tomeloze inzet van Hilko Folkeringa in de afgelopen jaren. “We zijn erg blij voor Hilko. Mede door zijn inzet is het in 2012 geopende cultuurbedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerd podium in Noord-Nederland. DNK is een begrip geworden in het land en staat onder meer bekend om zijn gastgerichtheid. Hij laat een gezond en toekomstbestendig bedrijf achter en wij wensen hem veel succes in Zwolle.”