20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Bewoners van Assen keken vreemd op toen zij ineens door de hele stad confetti op de grond zagen liggen. Het blijkt een ludieke actie van De Nieuwe Kolk (DNK) om Assenaren te informeren over het 10-jarig jubileum van het gebouw.

Van 22 tot en met 25 september is het feest in Assen. Onder de noemer “Het kolkt in Assen” viert De Nieuwe Kolk (DNK) haar 10-jarig bestaan. Alle bewoners uit de regio en omstreken zijn van harte welkom om het jubileumfeest mee te vieren. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud in de bibliotheek, theater en bioscoop. De gehele programmering is te vinden via dnk.nl/10jaar.

Assen licht op

De confetti is gestrooid op de plekken waar vanaf 22 september “Assen licht op” te bezoeken is. Dit is een vierdaags gratis lichtfestival dat speciaal door DNK wordt georganiseerd voor alle Assenaren. Op verschillende plekken in de stad zijn unieke lichtkunstwerken te bewonderen. Bijvoorbeeld ‘Firefly Field’, een betoverende lichtinstallatie van honderden vliegende lichtpunten die de bewegingen van vuurvliegjes simuleren. Maar ook ‘Flessenpost’, een lichtinstallatie bestaande uit drijvende flessen gevuld met complimenten die geschreven zijn voor bewoners van Assen.

Fotowedstrijd

DNK organiseert tijdens “Assen licht op” een online fotowedstrijd. Bezoekers van het lichtfestival kunnen hun foto’s delen via Twitter, Instagram en Facebook met de hashtag #HetKolktinAssen. De mooiste, grappigste of kunstzinnigste foto’s worden na afloop van het jubileumweekend uitvergroot, geprint en tentoongesteld op het nieuwe plein in de centrale hal van De Nieuwe Kolk.

Over DNK

DNK is gevestigd in het architectonische De Nieuwe Kolk, een licht en modern gebouw in het centrum van Assen dat sinds 2012 in gebruik is. Met een sfeervol theater, geavanceerde bioscoop en moderne bibliotheek beschikt de provinciehoofdstad over een multifunctioneel gebouw. DNK directeur Hanneke Bruggeman: “De Nieuwe Kolk is een cultureel centrum voor alle bewoners van Assen en omstreken. In ons jubileumjaar brengen we cultuur letterlijk de stad in met het unieke evenement “Assen licht op”. Zo kan iedereen zien en ervaren hoe leuk cultuur is. Wellicht een extra stimulans om gewoon een keer bij ons binnen te stappen om een bezoek te brengen aan de bibliotheek, het theater of de bioscoop.”