20 - 2001,5mLIVETICKET> 20
We zijn met z’n allen steeds meer online, bijvoorbeeld voor school, maar ook voor leuke dingen zoals gamen. Hartstikke leuk en handig natuurlijk! Maar helaas zijn er ook steeds meer boeven online. Mensen die het gemunt hebben op het geld van anderen of de online privacy. Zelfs De Nieuwe Kolk zou daar zomaar slachtoffer van kunnen worden. Daar moeten we tegen in actie komen! Help jij mee?

Word Cyber Agent

HackShield is op zoek naar Cyber Agents die kunnen helpen de online wereld een stukje veiliger te maken. Ben jij tussen de 8 en 12 jaar? Word dan ook Cyber Agent bij HackShield. Meld je aan via de website, los puzzels op en beantwoord vragen. En heb je een level uitgespeeld? Dan staat er een Quest voor je klaar; een korte missie waarbij je van alles leert over bijvoorbeeld wachtwoorden, phishing en auteursrecht. Je kan Hackshield in je eentje spelen, maar ook met je vader, moeder, opa of oma. En dat niet alleen... Je kan zelf ook levels ontwerpen die andere Cyber Agents vervolgens weer kunnen spelen. Hoe tof is dat?! Meld je dus nu aan via deze website.

Cyber Agents in Assen

Door het hele land zijn Cyber Agents nodig, dus ook in Drenthe. Geef jouw gemeente door wanneer je je HacShield ID aanmaakt*, en maak kans op prijzen en om uitgenodigd te worden voor HackShield evenementen in de buurt!
*Vraag altijd eerst toestemming aan je ouders voordat je een online account aanmaakt.

Week van de Mediawijsheid

Van 4 tot en met 11 november is het de Week van de Mediawijsheid. Tijd om stil te staan bij online veiligheid, maar ook bij ons eigen gedrag. Het thema van dit jaar is ‘Like en cancel’. Want hoe blijf je ook online prosociaal, juist nu het debat zo verhard? Meer informatie over de Week van de Mediawijsheid vind je op weekvandemediawijsheid.nl.