20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Om het lezen en lenen van boeken nog leuker te maken, schaffen we het te-laat-geld voor jeugdleden af. Vanaf woensdag 4 oktober betaal je geen te-laat-geld meer als je als jeugdlid geleende boeken of andere materialen later inlevert dan de inleverdatum.

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Heb je voor 4 oktober te-laat-geld opgebouwd, dan blijft dit staan totdat je dit hebt betaald.
  • Heb je nu een boek in huis dat voor 4 oktober ingeleverd had moeten zijn, dan bouw je tot 4 oktober te-laat-geld op. Na 4 oktober betaal je voor dit boek geen te-laat-geld.
  • Naast de inleverattendering die we in aanloop van de inleverdatum per mail versturen, sturen we na de inleverdatum regelmatig een bericht om je eraan te herinneren om het geleende boek in te leveren. Mocht je na twee maanden het boek nog thuis hebben, dan ontvang je van ons een factuur ter vergoeding van de kosten van het geleende item (gebaseerd op de nieuwwaarde van het boek).

Aanmoedigen van lezen
De Nieuwe Kolk wil kinderen en jongeren met deze maatregel aanmoedigen om nog vaker een bezoek te brengen aan de bibliotheek. Zonder de financiƫle drempel van het mogelijk betalen van te-laat-geld wordt het nog leuker om een boek uit te zoeken en te lezen. Door kinderen aan te moedigen om regelmatig een boek te lezen, wil DNK het leesplezier en de motivatie voor het lezen vergroten.