20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

In de Drentse bibliotheken is extra ruimte voor de natuur, zo ook bij DNK! In de ROEG! Hoek op het Ontmoetingsplein kan iedereen zich tijdens de gehele maand maart verdiepen in wat er bloeit en groeit in de eigen omgeving. Ook zijn er diverse ‘groene’ activiteiten, gericht op zowel volwassenen als kinderen. Kijk voor alle activiteiten op onze speciale Roeg! Hoek pagina. Hier staat ook allerlei andere weetjes over ROEG!

ROEG! Hoek
De natuur om de hoek: daar valt zoveel in en over te ontdekken! Met de ROEG! Hoeken hebben een aantal Drentse bibliotheken samen met ROEG! van RTV Drenthe een startpunt gemaakt voor belevenissen, boeiende lezingen en vrolijke kinderactiviteiten. Allemaal in het kader van de natuur.

Sporen-speurtocht 
Tien dieren uit Drenthe hebben al een kijkje genomen in de ROEG! Hoek. En daarbij hebben ze sporen achtergelaten! De prenten (pootafdrukken) zijn op het Ontmoetingsplein en in DNK-NXT te vinden. Er ligt ook een Sporen-Bingokaart klaar: wie alle sporen weet af te strepen maakt kans op een set Veldkaarten van sporen-expert René Nauta.

Op Vogelbeleefpad 
In de ROEG! Hoek zijn een aantal ROEG!-Rugzakken te leen (met je bibliotheekpas). Hierin vind je alles om het Vogelbeleefpad te lopen. Dat kan met deze rugtas overal: in de tas zitten onder meer een opdrachtenboek, een verrekijkertje en een schepje. Stap met deze rugtas vanuit de bieb naar buiten voor een leuke tocht.

Over ROEG!
ROEG! brengt nieuws en achtergronden over de Drentse natuur. Elke zaterdag in het gelijknamige tv-programma op TV Drenthe en dagelijks online. Hiervoor werken 11 organisaties uit Drenthe samen. Samen met de bibliotheken in Drenthe worden de ROEG! Hoeken gerealiseerd.

Ook meer ontdekken over de Drentse natuur? Kijk voor meer info op dnk.nl/roeg of op ROEG.tv.