20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

ROEG! Hoek

Aan het begin van de lente, tijdens de hele maand maart, kan iedereen zich in de ROEG! Hoek in onze bibliotheek verdiepen in wat er bloeit en groeit in de eigen omgeving. Naast het inzien en lenen van boeken over de natuur, zijn er allerlei leuke activiteiten te doen. Ga bijvoorbeeld met je (klein)kinderen op sporenspeurtocht (ROEG! Bingo) door de bibliotheek of leen een ROEG! Rugzak om hiermee het Vogelbeleefpad te lopen. De ROEG! Hoek is geïnspireerd op het tv-programma ROEG! dat nieuws en achtergronden brengt over de Drentse natuur. ROEG! is elke zaterdag op RTV Drenthe online en op de website van RTV Drenthe te zien.

Win!
Onder de deelnemers van de ROEG! Bingo wordt een mooie prijs verloot: een set met herkenningskaarten van pootafdrukken, gemaakt door de expert op het gebied van prenten: René Nauta. Lever na de speurtocht je ingevulde bingokaart in in de witte box.

Tip van DNK!
Ga mee met boswachter Marten van Dijken en maak een wandeling door het Asserbos terwijl Marten de mooiste verhalen en de leukste weetjes vertelt.

Bekijk hier het volledige aanbod

ROEG!

ROEG! wil je laten zien hoe mooi de natuur in Drenthe is. Iedere week laat presentator Loes van der Laan je verrassen door één van de prachtige Drentse landschappen te bezoeken. Zo leer je meer over je eigen tuin, over de natuurgebieden, planten en dieren die Drenthe rijk is. ROEG! wordt elke zaterdagavond vanaf 17.00 uur uitgezonden.