20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Bezoekers en organisatoren van evenementen hebben DNK uit Assen uitgeroepen tot Beste Congreslocatie van Nederland. Tijdens het Meetings Business Event op 27 januari in Ede werd de MEETINGS Award uitgereikt. Hanneke Bruggeman is trots op deze landelijke award. “Hiermee wordt bevestigd dat de unieke combinatie van theater, bibliotheek en bioscoop, uitermate geschikt is als decor voor congressen”, aldus de directeur van DNK.

DNK is gevestigd in het architectonische De Nieuwe Kolk. Een licht en modern gebouw in het centrum van Assen dat sinds 2012 in gebruik is. Jaarlijks vinden er honderden congressen, beurzen, lezingen en andere evenementen van externe organisatoren plaats. Met een sfeervol theater, geavanceerde bioscoop, moderne bibliotheek en een inpandige parkeergarage met 500 plaatsen, beschikt de provinciehoofdstad over een multifunctioneel gebouw met uitgebreide voorzieningen en faciliteiten. Bruggeman: “Dat het publiek ons heeft verkozen boven andere locaties, bewijst dat wij in Drenthe beschikken over een toplocatie en daar ben ik enorm trots op!

DNK verwacht dat de ogen van organiserend Nederland nu nog meer worden gericht op het Noorden. “Naast mooie locaties is er een goede infrastructuur. De bereikbaarheid van DNK scoort bijvoorbeeld erg goed”, benadrukt Bruggeman. “Vanaf de A28, de belangrijkste verkeersader van Noord-Nederland, ben je binnen 5 minuten in de parkeergarage. Daarnaast bevindt het NS-station zich op loopafstand.”

Klanten roemen niet alleen het gebouw, haar (technische) faciliteiten en de locatie, maar ook het uitmuntende gastheerschap. “Het winnen van de award zien wij als een blijk van waardering voor de wijze waarop wij ons publiek, organisaties en hun bezoekers met open armen ontvangen, besluit Bruggeman.”

De MEETINGS Awards zijn publieksprijzen voor locaties en bedrijven in de Meetings, Incentives, Conferences en Exhibitions (MICE) sector en worden jaarlijks uitgereikt aan de beste meeting- en eventlocaties, suppliers en aanbieders van teambuildingsactiviteiten. DNK mag zich de beste noemen in de categorie ‘Beste Congreslocatie’