20 - 2001,5mLIVETICKET> 20
Van 22 tot en met 25 september is het feest in Assen. Onder de noemer ‘Het kolkt in Assen’ viert De Nieuwe Kolk (DNK) haar 10-jarig bestaan. Alle bewoners uit de regio en omstreken zijn van harte welkom om dit feestelijke jubileum bij te wonen. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud in én om het gebouw.

Gebouw De Nieuwe Kolk

In het centrum van Assen bevindt zich het architectonische De Nieuwe Kolk. Een ruimtelijk en modern gebouw dat sinds 2012 in gebruik is. Met een sfeervol theater, geavanceerde bioscoop en moderne bibliotheek beschikt de provinciehoofdstad over een multifunctioneel gebouw. DNK directeur Hanneke Bruggeman: “De Nieuwe Kolk is dé ontmoetingsplek van Assen, waar voor iedereen altijd iets te doen is. We hebben een uniek concept waarin educatie, entertainment en cultuur hand in hand gaan. Een voorbeeld voor veel andere steden. In dit jubileumjaar willen we nog meer naar buiten treden en alle Assenaren opnieuw kennis laten maken met onze bijzondere organisatie en gevarieerde programmering.”

Programma ‘Het kolkt in Assen’

Tijdens ‘Het kolkt in Assen’ is er een uitgebreid programma voor jong en oud en staat ook de reguliere programmering in het teken van 10 jaar De Nieuwe Kolk. Donderdagavond 22 september is de aftrap van het jubileumweekend. De officiële opening van ‘Het Kolkt in Assen’ door Hanneke Bruggeman en burgemeester van Assen, Marco Out. Aansluitend is er een show van zangeres Ellen ten Damme en start in de binnenstad ‘Assen licht op’, een 4-daags gratis te bezoeken uniek lichtfestival in Assen. Vrijdagmiddag gaan de deuren van De Nieuwe Kolk wagenwijd open voor een ‘Open huis’ – de ideale gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen – en ’s avonds is iedereen welkom bij een speciaal kampvuurconcert. Op zaterdagochtend vindt het familiefestival ‘Kleurrijk’ plaats, met een ontdekkingsreis, twee voorstellingen en allerlei activiteiten voor de kleine bezoekers. In de avond staat singer-songwriter MEAU op het podium. Na haar optreden wordt de dag feestelijk afgesloten in het TheaterCafé. De laatste dag van het weekend begint met een jubileumeditie van de welbekende ‘Kleuterbios’. Daarna kunnen mensen aanschuiven voor een unieke ervaring tijdens de ‘Catwalk brunch’, waar de meest bijzondere acts over de tafel lopen, terwijl je geniet van een overheerlijke brunch. ‘s Avonds kan heel Assen nog één keer genieten van ‘Assen licht op’.