20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Beste (theater)bezoeker van DNK,

Allereerst hoop ik dat je het goed maakt in deze verwarrende tijden. Als COVID-19 het onderwerp van een boek, film of theatervoorstelling was geweest, dan weet ik niet of ik ervoor had gekozen om dit verhaal tot me te nemen. Helaas hebben we dit keer niets te kiezen, en moeten we alles – van A (Afstand houden) via T (Thuiswerken) en misschien wel tot aan Q (Quarantaine) en Z (Ziekenhuisopname) – doorlopen.

Zonder te weten hoe en hoelang dit virus ons nog in de macht zal houden, richt ik me graag alvast tot jou. Vooral om te laten weten dat we je niet vergeten zijn!

DNK is een unieke organisatie in het culturele landschap, omdat we niet alleen een theater zijn maar ook een bioscoop en bibliotheek. En hoewel wij onszelf als drie-eenheid zien, gelden voor de bibliotheek-, de bioscoop- en de theatersector soms andere richtlijnen. Daarom konden we – terwijl het theater al hermetisch was afgesloten – nog een aantal dagen een afhaalservice voor boeken aanbieden en het publiek alvast in de gelegenheid stellen de gekochte bioscoopkaartjes terug te brengen.

Omdat het door het onbekende verloop van het virus niet vaststaat wanneer de theaters in Nederland weer open mogen (we hopen op 1 juni. maar dit is nog onzeker) weten we ook nog niet welke voorstellingen wel en niet alsnog gespeeld kunnen worden, en wanneer dit zal zijn. Dit proberen we met alle theaters en producenten in Nederland gezamenlijk op te lossen, maar je zult ongetwijfeld begrijpen dat het een hele puzzel is. Alleen voor DNK betreft het al 55 voorstellingen. En er zijn 144 theaters in Nederland.

Hierover zijn we in gesprek met de hele branche, waarbij wij het belang van jou als klant van DNK altijd in het oog houden. Het komt goed met jouw kaartje. We zorgen voor een vervangende datum, voucher/vervangende voorstelling of restitutie. Dat doen we in de branche samen. We zitten allemaal in moeilijke tijden, maar zien elkaar graag terug.

Verplaatsen of annuleren heeft ook invloed op het nieuwe seizoen. Dat was al volledig samengesteld, de brochure was al bijna klaar, maar ook hierin komen nu noodgedwongen wijzigingen.

Ik vraag je dus nog even geduld te hebben voordat ik je duidelijkheid kan geven. We zullen iedereen die kaarten heeft gekocht de komende periode zo goed als mogelijk blijven informeren over de voortgang.

Je hebt via onze affiches, advertenties en www.dnk.nl/thuis misschien al gezien dat DNK je graag een hart onder de riem steekt. Om jou te bedanken voor je geduld hebben wij onze huismuzikant Leon Moorman (en winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2019) gevraagd een lied te schrijven. Dit nummer en de bijbehorende clip kun je hieronder bekijken en beluisteren. 

Ondertussen wens ik je – namens heel DNK – alle goeds en zeg ik: blijf gezond en hopelijk tot snel!

Hanneke Bruggeman, directeur-bestuurder