20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Op woensdagmiddag 27 maart werd Amber Mayer van Kindcentrum Driemaster de winnaar van de Asser Voorleeswedstrijd. Zij las voor uit het boek ‘Het Ministerie van Oplossingen’ van Sanne Rooseboom. Deze ronde van de Voorleeswedstrijd, georganiseerd door DNK, vond plaats in de Van Gorcum Zaal in De Nieuwe Kolk. De Asser kampioen gaat door naar de provinciale finale op 17 april om te strijden voor de titel beste voorlezer van Drenthe.

Tijdens de spannende finale lazen 14 kinderen van verschillende basisscholen in de gemeente Assen een stukje voor uit hun favoriete boek. Naast klasgenoten, leerkrachten en ouders was er ook een jury aanwezig die aandachtig luisterde naar de kinderen. De jury bestaande uit Sander Veenema (Pabo-docent bij NHL Stenden), Marja Mulder (voorlezer Assen Leest voor!) en Roelien Raven (Leesmediaconsulent bij DNK) vond dat Amber Mayer van Kindcentrum Driemaster het beste voorlas. Naast de titel beste voorlezer van Assen, een oorkonde en een boeket bloemen, mocht zij de beker mee naar huis nemen.

De Asser kampioen gaat nu door naar de provinciale finale op 17 april in Podium Zuidhaege en de uiteindelijke Drentse winnaar gaat strijden voor de nationale titel. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd is op woensdag 22 mei 2024 in TivoliVredenburg in Utrecht.