20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

.

Heel Nederland Leest

Tijdens Heel Nederland Leest krijg je in november in de bibliotheek het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl cadeau (op=op). Doe daarnaast mee met de boekbespreking van Sonny Boy (inclusief een kort interview met Annejet van der Zijl via een livestream) waarbij ontmoeting en debat centraal staan.

Zet ook alvast zaterdag 2 maart in je agenda, want dan staat de toneelvoorstelling Sony Boy bij ons in het theater. In de tussentijd kun je meedoen met de fotowedstrijd en kaarten winnen voor de eerste try-out van de voorstelling in Zaandam.

Boek cadeau

Kom naar de bibliotheek en haal een exemplaar van Sonny Boy van Annejet van der Zijl op (op=op, 1 exemplaar per persoon).

Sonny Boy is een meeslepende historische roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Als een Surinaamse student en zijn twintig jaar oudere Nederlandse hospita in 1928 een zoon krijgen, is het schandaal niet te overzien. Om Waldy, alias ‘Sonny Boy’ een beter leven te bieden, moeten zij armoede en discriminatie overwinnen.

Lees je het boek liever in een grotere letter, dan kan dat ook. Vraag een medewerker naar een gratis exemplaar.

Op 21 november bespreken we het boek in de bibliotheek. Doe je ook mee? Klik hier voor meer info.

Persoonlijke uitnodiging van Annejet van der Zijl

Fotowedstrijd bij theatervoorstelling Sonny Boy

Solo Stories organiseert t/m 30 november een fotowedstrijd bij haar theatervoorstelling Sonny Boy. Het productiehuis roept iedereen op een foto te maken die symbool staat voor diens oorsprong, een belangrijk thema in de voorstelling. Waar stond je wieg, wie of wat was belangrijk voor jou in je jeugd, wie of wat maakte dat jij nu bent wie je bent?

Uit iedere Nederlandse provincie wordt door een driekoppige jury een winnaar gekozen. De 12 winnende foto’s reizen vanaf 18 januari mee met Sonny Boy langs 80 theaters, waar ze geëxposeerd zullen worden in de theaterfoyers.

Prijzen
De winnaars worden uitgenodigd voor de opening van de foto-expositie op donderdag 18 januari in het Zaantheater in Zaandam, waar ze ook de eerste try-out van de voorstelling mogen bijwonen. Ze ontvangen een op groot formaat afgedrukte foto van hun inzending en een door Annejet van der Zijl gesigneerd exemplaar van Sonny Boy.

Kijk voor meer informatie op solostories.nl.

Podcast tip

Sonny Boy | in gesprek met Annejet van der Zijl en Manoushka Zeegelaar Breeveld

Dide Vonk gaat in gesprek met schrijfster Annejet van der Zijl en Manoushka Zeegelaar Breeveld, die de theatertekst van de voorstelling ‘Sonny Boy’ heeft geschreven.

Te beluisteren via de welbekende podcastkanalen, waaronder Spotify.