20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

.

Kinderboekenfestival TimBoekToe

Zaterdag 14 oktober is het weer zover: Kinderboekenfestival TimBoekToe! Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons thuis in De Nieuwe Kolk en hier te genieten van toffe workshops, verschillende optredens door bekende schrijvers en nog veel meer leuks. Het kinderboekenfestival staat dit jaar in het teken van het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’. Ben jij erbij?!

Er is dit jaar weer een bijzondere line-up. Niemand minder dan acteur, vlogger, content creator, schrijver en bovenal natuurlijk leerkracht op de basisschool Meester Jesper is aanwezig bij het kinderboekenfestival! Maar dat is niet alles, er komen maar liefst acht bekende schrijvers naar De Nieuwe Kolk om optredens en workshops voor jou te verzorgen.

Meester Jesper

Meester Jesper begon zijn TikTok account tijdens de lockdown om leerlingen en hun ouders thuis te helpen met schoolwerk. En dat werkte! In korte tijd werd Meester Jesper razend populair. Deze meester heeft maar liefst 746.1K volgers!  Begin dit jaar won hij nog de Zapp Award voor favoriete online ster. Naast zijn succes op social media is Meester Jesper ook bekend van zijn Spotify afspeellijst, zijn eigen platenlabel én zijn boeken. In september komt zijn nieuwste boek ‘Meester Jespers TikTok Battle: het gestolen wachtwoord’ uit. Tijdens TimBoekToe vertelt hij over zijn carrière en beantwoordt hij vragen tijdens een Q&A.

Meer toffe optredens

Naast het optreden van Meester Jesper staan er maar liefst acht schrijvers voor je klaar met de tofste optredens en workshops. Zo is schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Sanne Rooseboom te gast, net als schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden, bekend van de boekenreeks Bob Popcorn.

Lees hieronder snel verder en ontdek welke schrijvers nog meer van de partij zijn en waar zij over gaan vertellen. De schrijvers zijn ingedeeld in een rode en een blauwe festivallijn. Let hierbij op bij het kopen van je ticket, want deze koop je voor één van de twee festivallijnen.

Festivallijn Rood:

Sanne Rooseboom

Sanne is kinderboekenschrijver. Ze schrijft over geheime ministeries, roestige duikboten en humeurige prinsessen. Dit jaar kreeg ze de eer om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Dat werd het verhaal ‘Ravi en de laatste magie’. Tijdens TimBoekToe neemt ze je mee in dit magische verhaal en vertelt ze je alles over haar werk.

Marcel Groenewegen

Ken jij het boek ‘Schaduwkraai’ van schrijver (én muzikant) Marcel Groenewegen al? Maak kennis met dit verhaal tijdens het kinderboekenfestival! In het boek ben jij als lezer de held. Ga mee op avontuur in een wereld vol fantasie waar je kan vechten met trollen en praten met dwergen. Denk er maar vast over na: wat zou jij doen als je een trol tegen zou komen?

Annejan Mieras

Tijdens kinderboekenfestival TimBoekToe vertelt Annejan Mieras je alles over haar nieuwste boek ‘Het kleine heelal’. Aan de hand van fragmenten en spullen uit het boek neemt ze je mee naar het mysterieuze Kosmosbos. Je leert er kijken met schrijversogen en stevige problemen maken én ook weer oplossen.  

Herman Roozen

De Donald Duck bestaat 70 jaar, maar wist je dat de centsprent al 570 jaar bestaat?! Herman Roozen, schrijver voor o.a. Donald Duck en Stripmaker des Vaderlands in de periode 2021-2023, legt uit waarom centsprenten vroeger net zo populair waren als de Donald Duck tegenwoordig. Kinderen hielpen zelfs mee om deze te maken!

* eenmalig in route rood, doorlopende workshop in randprogramma

Festivallijn Blauw:

Martijn van der Linden en Maranke Rinck

Illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck, bekend van de boekenreeks Bob Popcorn, verzorgen samen een optreden. Tijdens hun optreden vieren ze samen met jou een Bob Popcornfeestje. Ze verklappen geheimen over Bob Popcorn en lezen een stukje voor, Martijn leert je een Bob Popcorn tekenen, je mag gekke popcorn smaken proeven… en je eigen popcornbakje vullen!

Yvonne Jagtenberg

Auteur, scenarioschrijver en illustrator Yvonne Jagtenberg schreef het Prentenboek voor de Kinderboekenweek 2023 genaamd ‘Mijn huis is jouw huis’. Wil jij alles weten over dit boek? Dan mag je haar optreden niet missen! Ze vertelt je er namelijk alles over. Ook haar boek ‘Het huis van Hopper’ komt uitgebreid aan bod.

Yorick Goldewijk  

Schrijver Yorick Goldewijk won afgelopen jaar de Gouden Griffel met zijn boek ‘Films die nergens draaien’. Tijdens TimBoekToe leest Yorick voor uit dit boek, vertelt hij hoe belangrijk muziek voor hem is als hij verhalen en personages bedenkt en laat hij ook muziek horen die hij speciaal voor zijn boeken componeerde. Aan het einde van zijn optreden kan je zelfs meedoen aan zijn muziekquiz. Raad maar eens welke muziek bij welk personage hoort!

Belangrijke informatie

Let op: Er zijn twee festivallijnen: rood en blauw, let hierop bij het reserveren van de tickets. Beide festivallijnen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar. Elke lijn bevat optredens of workshops van verschillende schrijvers. Het optreden door Meester Jesper zit bij beide festivallijnen inbegrepen. Ouders/begeleiders die meekomen naar het festival moeten ook een ticket kopen.

Rood: Sanne Rooseboom (of Herman Roozen)*, Marcel Groenewegen & Annejan Mieras
*Sanne Rooseboom is bij één van de drie rondes niet aanwezig en zal dan vervangen worden door Herman Roozen.
Blauw: Martijn van der Linden en Maranke Rinck, Yvonne Jagtenberg & Yorick Goldewijk