20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Techniek met Boeken

BASISPAKKET

Techniek bepaalt voor een belangrijk deel hoe ons leven in de toekomst zal zijn. Alle mensen op de wereld gebruiken grondstoffen. We eten, wonen, reizen, bouwen fabrieken en maken allerlei producten. Allemaal dingen waarbij techniek om de hoek komt kijken.

Er zijn ook veel veranderingen die wij mensen in onze wereld aanbrengen waarbij techniek een uitkomst kan bieden. Bijvoorbeeld het uitsterven van dieren, vervuiling van de aarde, de lucht en de zee, het opmaken van grondstoffen en klimaatverandering. Gelukkig kunnen we ook goede dingen doen.

Veel mensen zijn vandaag bezig om de wereld van morgen vorm te geven. Dat doen ze door slimme uitvindingen te bedenken, door plannen te maken hoe het landschap en steden er in de toekomst uit moeten zien en door regels en wetten in te voeren. Lossen we het milieuprobleem op? Hoe gaan we later wonen en leven? Welke technieken kun jij nu al leren die je later helpen met het zoeken naar oplossingen voor deze problemen? Deze boekencollectie helpt je alvast op weg.

Deze collectie bevat boeken over diverse vormen van techniek: Scratch, Lego, programmeren, proefjes doen, enz. en is (juist) ook geschikt voor kinderen die minder graag lezen.

Met deze collectie willen we de leerlingen enthousiasmeren voor techniek en inspelen op de interesses van kinderen van deze tijd.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Digitale Geletterdheid
  • collectie
  • meerdere leerlijnen
  • termijn: 5 – 6 weken

Bijbehorende competentie(s):

  • informatievaardigheden
  • computational thinking

*) De ABOS-programma’s van de lijn digitale geletterdheid voldoen aan de opgestelde competenties van SLO/Kennisnet.