20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Schatgraven

BASISPAKKET

Startpunt van dit programma is het boek ‘Bas en Daan graven een gat’. Bas en Daan, de hoofdpersonen uit het boek hebben de moed om op jacht te gaan naar iets bijzonders. Ze graven een gat diep in de grond en gaan op zoek. Maar wanneer is iets nou bijzonder, en wanneer is iets een schat? Dit prentenboek geeft misschien wel de grootste zoektocht van het leven weer.

Het boek

Bas en Daan lopen op een dag de tuin in en beginnen te graven naast het appelboompje. Vastbesloten om iets te vinden, veranderen ze elke keer van richting, maar het is de vraag of dat handig is.

De kinderen in de klas zien net een beetje meer dan de hoofdpersonen, en zullen daardoor steeds weer iets anders ontdekken in dit bijzondere verhaal met de prachtige prenten. Het nodigt uit tot nadenken over thema’s zoals geluk en gelukkig zijn, zoeken en vinden, toevalligheid en avonturen beleven en ontdekken.

De leesmediaconsulent komt in de klas om het boek te introduceren en sluit het na 5/6 weken weer af. (optioneel).

Als aanvulling en verdieping is de collectie uitgebreid met andere titels van de makers van Bas en Daan alsook met boeken die aansluiten op de thema’s die in Bas en Daan aan de orde komen.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Lezen
  • gastles + collectie
  • duur: 2 x 1 uur (optioneel een afsluitende les)
  • leentermijn: 5-6 weken